Missie Droombaan

“Een inspirerend verhaal over het vinden van jezelf.”

Samenvatting

Rowan, net bekomen van haar tussenjaar, besluit niet verder te gaan te studeren maar op zoek te gaan naar haar droombaan. Zo perfectionistisch als ze voor haar tussenjaar was, wil ze er nu zo ontspannen mogelijk onder blijven en zelfs kunnen genieten van haar zoektocht. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Dit keer is ze namelijk niet op reis zoals tijdens haar tussenjaar maar in haar vertrouwde omgeving met familie en vrienden om zich heen die verwachtingen hebben en haar willen helpen. Wat volgt is een waardevolle tip, een sollicitatie bij een droombedrijf en een hoop twijfels. Lukt het haar uiteindelijk om het helemaal op haar eigen manier te doen en de baan te vinden die écht bij haar past?

Recensie

Dit boek is mij geschonken door Joyce van Ombergen-Jong. Nogmaals dank hiervoor.

Toen ik dit boek binnenkreeg ben ik gelijk begonnen met lezen! Ik heb zelf ook een tussenjaar, en weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, dus dit boek leek perfect om nu te lezen.

Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van Rowan. Hierdoor lijkt het een beetje een biografie, maar is het eigenlijk fictie. Rowan komt zichzelf tegen in dit verhaal, en moet over verschillende obstakels heenkomen om erachter te komen wat ze echt graag wilt.

Ik las erg snel door dit boek heen. Hoewel ik er snel door heen las, was de schrijfstijl van Joyce van Ombergen-Jong niet mijn favoriet. Rowan kreeg voor mijn gevoel soms iets té snel in haar schoot geworpen, wat bij mij ervoor zorgde dat ik me niet erg kon personifiëren met Rowan. Dit kwam misschien ook een beetje omdat ik zelf geen reislust heb, wat Rowan wel heeft. Ik heb veel liever een 9-5 baantje, zoals Rowan aan het begin heeft.

Wel was ik erg geïnteresseerd in waar Rowan haar verhaal heen ging. Dit boek zat bomvol tips om je leven weer op orde te krijgen als je dit kwijt was, en tips hoe je ervoor kan zorgen dat je weet of een baan écht bij je past.

‘Missie Droombaan’ is officieel een tweede deel, maar ook zeker alleenstaand te lezen. Tijdens het lezen van dit boek had ik niet het gevoel alsof ik iets gemist had.

Conclusie

Een interessant boek over het ontdekken van wat je echt wilt, hoe je over obstakels heen komt en tips om je droombaan te vinden.