Vloek van vuur en schaduw

“Een magisch boek met een donker randje.”

Samenvatting

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk… totdat er iets mis gaat. Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

.

Recensie

(Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen van Dutch Venture Publishing & Emmy van Ruijven. Dit heeft geen positief of negatief effect op mijn recensie).

Ik ben altijd al fan geweest van verhalen over heksen. Heksen blijven toch altijd een beetje mijn favoriete onderdeel van fantasy. Ik ben dan ook gelijk begonnen in dit boek en kon deze ook niet meer wegleggen.

Emmy van Ruijven heeft een erg fijne, vlotte schrijfstijl. Door middel van korte hoofdstukken en het steeds veranderen van personage per hoofdstuk blijf je maar doorlezen. Ik werd verliefd op (bijna) elk karakter en wilde door de mooie beschrijving van Schotland het liefst zelf op een vliegtuig stappen en het met mijn eigen ogen zien.

Het enige minpuntje voor mij was dat ik het begin een klein beetje langdradig vond. Ik denk dat dit vooral kwam omdat ik graag in het heksenwereldje wilde stappen en magie wilde zien. Gelukkig werd dit op ongeveer de helft van het boek goed ingehaald en ik wil nu alleen maar meer!

Conclusie

Een goed, magisch boek met mooie beschrijvingen van Schotland. Zeker een aanrader voor de mensen die net zoals ik van heksenverhalen houden!

Productinformatie
Geschreven door: Emmy van Ruijven
Aantal pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789493265431
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!