Het Koninkrijk

‘Een sprookje met een verrassende twist.’

Samenvatting

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol met virtuele dieren en kastelen. Ana is een van de zeven Fantasisten, mooie androïde prinsessen die gemaakt zijn om de gasten van het pretpark te vermaken. Fantasisten zijn niet in staat emoties te voelen, totdat Ana Owen ontmoet, een medewerker in het park. Als Ana’s zus Nia uitgeschakeld wordt, probeert Ana te achterhalen waarom dit gebeurd is. Toen haar andere zus Eve ook werd uitgeschakeld, weet Ana dat er iets goed mis is. Ana onderzoekt wat de zin is van haar leven en is vastberaden hierachter te komen. Owen wil haar graag helpen, maar wat voert hij in zijn schild? Even later blijkt Owen te zijn vermoord. De verdachte: Ana.

Recensie

Ik keek al maanden lang uit naar dit boek. Sinds ik dit boek in de winkels heb zien liggen, wist ik dat ik hem zeker moest lezen. Hier heb ik ook zeker geen spijt van.

Het verhaal wordt geschreven uit het perspectief van Ana. Het boek begint met een verhoring van Ana. Je wordt hierdoor gelijk in het boek opgezogen. Daarna volg je het verhaal over hoe ze bij dit punt is gekomen, afwisselend met verklaringen van getuigen, foto’s als bewijsstukken en meer. Hierdoor bleef je nieuwsgierig naar het einde, want je verlangde naar een verklaring.

Het einde van het verhaal is ook iets wat je niet verwacht. Toen ik het aan het lezen was viel me mond ervan open. Ik ben erg blij dat het verhaal dit einde had, want ik denk niet dat ik het een geweldig boek had gevonden als het verhaal niet zo was geëindigd. Ik vraag mij af of er een nieuw deel komt, of dat dit boek een stand-alone word. Het zou wel interessant zijn om te zien hoe dit verhaal verder zou gaan.

Het enige minpunt van dit boek was dat er soms zo veel informatie op je afkwam dat het even te veel werd. Misschien kan dit aan mij liggen, maar soms moest ik het boek even wegleggen om alle informatie in me op te nemen.

Jess Rothenberg zorgt er dus voor dat je in het verhaal op wordt gezogen en door wilt lezen. Het is knap hoe Rothenberg het verhaal van Het Koninkrijk heeft opgebouwd. In het paleis komen steeds meer donkere geheimen naar buiten en er komen steeds meer vragen in je op. Het Koninkrijk is eigenlijk dus veel luguberder dan je denkt. Dit verhaal is niet het typische sprookje.

Conclusie

Het Koninkrijk is een luguber sprookje met een verrassend einde. Een goed geschreven verhaal met een goede opbouw. Zeker een aanrader als je van sprookjes houdt met een spannende draai eraan. Ik verheug me erop om meer boeken van Jess Rothenberg te lezen.


Productinformatie
Geschreven door: Jess Rothenberg
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048843794
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!

1 gedachte over “Het Koninkrijk”

Reacties zijn gesloten.