Vrees me

Geschreven door: Tahereh Mafi

‘All time favourite’.

Samenvatting

Juliette’s aanraking is dodelijk. Ze zit al bijna een jaar alleen opgesloten in het Herstel, tot ze er op een dag een celgenootje bijkrijgt: Adam. Hij verteld over hoe de wereld buiten de cel langzaam aan het vergaan is en wat het Herstel allemaal van plan is om nog te gaan doen. Het Herstel wil Juliette en haar gave gebruiken als wapen tegen hun vijanden. Juliette moet snel een plan zien te bedenken om hieruit te komen en daar heeft ze iemand bij nodig…

Recensie

Wat een geweldig boek! In het begin moest ik echt inkomen, want ik was helemaal niet gewend aan de schrijfstijl van Tahereh Mafi . Het boek begint heel poëtisch, waardoor ik eerst niet helemaal wist of dit boek iets voor mij zou zijn. Maar naarmate ik verder las, begon ik echt van dit boek houden.

De verschillende personages is wat het boek echt maakt. Ik werd gelijk verliefd op Juliette en Adam. Daarna werd ik verliefd op Kenji – een vriend van Adam. Tahereh Mafi zorgt ervoor dat je personages haat en ook meteen verliefd op ze kan worden. Deze schrijfstijl is nogal kenmerkend voor Mafi’s boeken.

Nadat ik dit boek had gelezen moest ik gelijk het tweede deel hebben. Gelukkig had mijn dichtstbijzijnde boekenwinkel de hele serie nog liggen. Meer reviews volgen!

Conclusie

Een goed boek dat snel wegleest. Ik wilde hierna gelijk door met lezen. Zeker een aanrader als je houd van boeken zoals Divergent en The Hunger Games. De personages zijn fantastisch geschreven: het is gewoon een fantastisch boek!