Zwijg

“Een extreem spannend einde.”

Samenvatting

Het boek begint met Sarah, de hoofdpersoon. Je volgt haar in dit verhaal met haar vriendinnen Fee, Jamie en Alyssa. De vriendinnen spreken vaak op vrijdagavond bij elkaar af om te logeren en een meidenavond te houden. Deze vrijdagavond is wel erg bijzonder; er staat een rare man voor de deur, het raam in het huis is kapot en alle deuren staan op een kier. Even later is er een van de vriendinnen vermoord. Wie is de dader? Zal de dader nog een keer terugkomen? Of is er iets anders aan de hand?

Recensie

Ik houd van Mel Wallis de Vries boeken. Ik lees ze al sinds ik 10 jaar ben. Na al haar boeken gelezen te hebben weet je al een beetje wat je verwacht van haar boeken. Toch vond ik dit boek het meest verrassend van alle die ik gelezen heb.

In dit boek kwam de stijl van Mel Wallis de Vries goed naar voren: het boek begon met een post rem. Deze vind je ook veel vaker in het boek voor; de ervoor en de erna’s. Dit geeft je steeds meer informatie en zo kom je in het verhaal steeds dichterbij de moordenaar. Ook leuk aan het boek waren de nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten geven toch weer een andere draai aan het verhaal.

Toen ik de laatste pagina’s aan het lezen was, was ik echt in shock. Het verhaal eindigt met een extreem grote plot twist.

Iets minder aan het boek is toch wel dat het voor iets jongere lezers is dan mijn leeftijd. In het boek zijn de personages mijn leeftijd en ik lees toch het liefste boeken met iets oudere personages. Ook ergerde ik me soms een beetje aan Sarah, want ze was best wel een meeloper.

Conclusie

Een spannend boek met een grote plot twist aan het einde. Erg leuk dat dit boek verschilt met andere boeken, door de nieuwsberichten. Zeker een aanrader als je van thrillers en moordverhalen houdt.


Productinformatie
Geschreven door: Mel Wallis de Vries
Aantal pagina’s: 240
Uitgever: Fontein Jeugd
ISBN: 9789026150357 
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!