Escape room

“Je blijft maar doorlezen.”

Samenvatting

De vier vrienden Mint, Sky, Alissa en Milas besluiten om met z’n allen mee te doen aan een escape room. In de escape room worden ze ontvangen door Cleo. De vrienden krijgen 60 minuten te tijd om een probleem op te lossen en uit de escape room te ontsnappen. Op het begin lijkt de escape room gewoon een leuk spelletje, maar later blijkt dat iemand hun heeft opgesloten en dat ze hun wilt laten boeten voor vroegere tijden.

Recensie

Je leest dit boek vanuit de vier hoofdpersonages en het personage X. Het personage X is degene die het gemunt heeft op de vier vrienden. Omdat er steeds van personages veranderd wordt, leer je ieder personage goed kennen.

Wel vond ik dat er eigenlijk te veel personage-switches waren. Hierdoor vergat ik soms vanuit welk perspectief ik aan het lezen was.

Als de vrienden in escape room komen, worden de problemen erg snel opgelost. Dit maakt het verhaal dan wel wat minder realistisch. Ook vond ik het jammer dat je erg snel achter de identiteit van X kwam. Dit zorgde dat het einde van het verhaal wat minder spannend was.\

Maren Stoffels haar schrijfstijl is erg vlot. Hierdoor lees je snel door het boek heen. Ook eindigt bijna elk hoofdstuk met een cliffhanger waardoor je ook het boek sneller wilt uitlezen.

Conclusie

Een lekker boek om door te lezen met een goed einde. Elk hoofdstuk nodigt je uit om sneller door te lezen.


Productinformatie
Geschreven door: Maren Stoffels
Aantal pagina’s: 240
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025873974
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!