Dubbelleven

“Een lekker geschreven boek.”

Samenvatting

In dit boek volgen we Ivy, een meisje van zeventien die op een modeopleiding zit. Ivy heeft twee beste vriendinnen; Marsha en Kim. Hier besteed ze altijd veel tijd aan, totdat haar nieuwe vriend Sander belangrijker werd in haar leven. Sander noemt Ivy’ s vriendinnen kinderachtig en vindt dat Ivy afstand moet nemen van haar vriendinnen. Maar Marsha en Kim maken zich juist zorgen om Ivy zelf. Ze vertrouwen Sander niet en vragen zich af wat Ivy nou allemaal over Sander weet. Ivy realiseert zich dat ze eigenlijk niet zo veel weet over haar vriend. Maar alles wat ze wel weet, durft ze niet met haar vriendinnen te delen.

.

Recensie

Ik zat al een tijdje te wachten op dit boek en natuurlijk bestelde ik dit boek gelijk toen die uit kwam. Toen ik hem binnenkreeg ben ik begonnen met lezen, en toen las ik dit boek ook erg snel uit.

Zelf ben ik niet zo van de loverboy-achtige verhalen, maar ik besloot dit een kans te geven omdat ik Chinouk Thijssen een geweldige schrijfster vind. Het verhaal is goed geschreven, maar ik vond wel dat het een typisch loverboy-verhaal is. Niets mis mee natuurlijk, maar je wist wel wat er op het einde ging gebeuren. Toch laat Thijssen je verrassen met een plottwist aan het einde, wat je verbaasd laat achterblijven, wat we van haar gewend zijn.

Ik vind het altijd lastig om loverboy-verhalen te lezen, omdat je zelf dan doorhebt wat er aan de hand is, en hier niks aan kan doen. Dit had ik ook een beetje met dit boek. Ik ergerde me soms aan Ivy, omdat ze zo onnozel was. Ook vind ik dat dit boek een belangrijk beeld naar buiten brengt. Helaas zijn er veel jongeren die met dit onderwerp te maken hebben en in dit boek zie je helaas gevolgen van deze gebeurtenissen.

Ik vind dit boek een lekker geschreven boek – ik las er zo doorheen. Ik was al lang aan het wachten op dit boek, dus om het eindelijk in handen te hebben was erg fijn. Ik ben super blij dat ik een nog een boek aan mijn collectie met Chinouk-boeken kan toevoegen.

Conclusie

Een lekker geschreven boek waar je snel doorheen leest. Zeker een aanrader voor iedereen die van dit soort boeken houdt. Ook een aanrader voor mensen die Thijssen haar boeken erg leuk vinden.


Productinformatie
Geschreven door: Chinouk Thijssen
Aantal pagina’ s: 232
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044837131
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!