Heks & Jager

‘Een heks en een heksenjager, verbonden door het huwelijk. Wat een verhaal.’

Samenvatting

Maak kennis met Louise Le Blanc, een rebelse heks met een mysterieus verleden. Ze onderhoudt zichzelf door te stelen en op te lichten, waardoor ze berucht is onder de chasseurs. Gelukkig weten zij nog niets van het heksendeel af. Ze zouden haar achterna jagen. Dus wanneer een chasseur, Reid Diggory, Lou staande wil houden, is er maar één weg, één manier om de brandstapel te vermijden: het huwelijk. Ja, je leest het goed. Een heks en een heksenjager, verbonden om elkaar lief te hebben, te eren en te respecteren. Maar ondertussen kunnen Lou en Reid de walgneigingen nauwelijks onderdrukken wanneer ze elkaar aankijken. Desalniettemin zijn Lou’s vijanden nu ook Reids vijanden. En Reid, trots als hij is, zweert zijn vrouw te beschermen. Niet wetende in welk gevaar hij zichzelf brengt, omdat hij ook nog niet weet dat zijn vrouw een heks is. Tenminste, nog niet.

Recensie

Ah, het is weer zover. Opnieuw is een welbekend boek in mijn handen gevallen. Enthousiast was een understatement. Ik wilde dit boek geweldig vinden. Maar hé, weer niet gelukt! Begrijp me niet verkeerd, sommige aspecten van dit boek spraken me zeker aan. Maar over het algemeen voelde ik me gewoon heel verloren. Ik denk dat dit gewoon weer niet het boek voor mij was.

Wat me het meest irriteerde aan Heks & Jager was het algemene gevoel van ongemak dat ik voelde tijdens het lezen. Het voelde zo vaak een beetje… verkeerd. Ik bedoel maar: de samenvatting gaf me genoeg dingen om naar uit te kijken, maar de eigenlijke uitvoering ervan voelde aldoor aan alsof de plank nét werd misgeslagen. Hoe dan ook, het concept vond ik echt geweldig en ik was dan ook verrast om erachter te komen dat het zo’n totaal ander ding is dan dat wat ik normaliter lees.

Heks & Jager hield ook een aardig tempo aan. Het kostte wat tijd om tot het “leuke” gedeelte te komen, maar daar eenmaal aangekomen verdiepte het plot ook wat meer en kreeg het verhaal me helemaal in zijn greep. De schrijfstijl van het boek is simpel maar fijn – wat af en toe wel een beetje botste met de setting van het oude Frankrijk.

Conclusie

Ik heb al geconcludeerd dat dit weer niet het boek voor mij is. Het had een goed plot en het verhaal bevatte zeker wat amuserende stukken. Maar over het algemeen vond ik de uitwerking maar niets. Maar het voelt niet alsof dit boek echt slecht was, waardoor ik hem nog steeds wil aanraden. Ik zou dit boek zeker lezen als je houdt van brutale hoofdpersonen, haat-liefde verhoudingen en Franse verwijzingen in je boek!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tweeeneenhalvesterbeoordeling.png

Productinformatie:
Geschreven door: Shelby Mahurin
Aantal pagina’s: 448
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402704440
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier