Heel me

“Een erg goed vierde deel met veel verdieping in de personages”.

Samenvatting

Heel me is het vierde deel in de Touching Juliette-serie en begint vrijwel gelijk na het vorige deel, Vertrouw me. Juliette heeft Sector 45 overgenomen en werd opperbevelhebber met haar liefde Warner aan haar zijde. Juliette zit met zichzelf in de knoop en weet niet of de wereld haar wel gaat accepteren voor wie ze is. Ze weet ook niet zeker of ze wel met alle verantwoordelijkheden als opperbevelhebber kan omgaan. Juliette wordt in de gaten gehouden door verschillende wereldleiders, waardoor ze haarzelf en haar bondgenoten soms in gevaar brengt. Warner heeft een verleden waar hij Juliette nog over moet vertellen. In dit boek leert Juliette meer over alle geheimen die voor haar verborgen zijn gehouden. Geheimen die de wereld in een heel ander daglicht kunnen brengen.

Recensie

In dit deel volg je het verhaal vanuit het perspectief van Juliette en Warner. In de vorige drie delen was dit alleen Juliette, terwijl Warner een eigen boek had vanuit zijn perspectief – Verwoest me. Op het begin van het boek ergerde ik me aan Juliette en Warner. Ze wilden zich allebei maar niet blootstellen aan geheimen die grote gevolgen zouden kunnen hebben. Naarmate ik verder las was dit uiteraard steeds minder.

Ook werd ik na een tijdje een beetje gek van al het politieke gepraat. Natuurlijk hoort dit er bij, want Juliette heeft nu allemaal verplichtingen als opperbevelhebber, maar soms was het een beetje teveel van het goede. Bij nader inzien is deze informatie wel nodig om dieper in het verhaal opgezogen te worden.

De schrijfstijl van Tahereh Mafi is in dit deel niet echt veranderd. Toen ik het boek oppakte wist ik niet zeker of dit verhaal wel dezelfde schrijfstijl zou hebben als de vorige. Voor mijn gevoel eindigde het derde deel goed, dus ik wist niet zeker of Mafi het anders zou aanpakken. Ik was daarbij ook erg bang dat ik dit deel niet zo leuk zou vinden als de vorige delen. Gelukkig vond ik dit ook weer een erg goed deel geschreven door Tahereh.

In dit deel werd ik natuurlijk meer verliefd op Kenji. Ik vond hem vanaf het begin erg leuk, en in dit deel word je nog dieper opgezogen in de verhaallijn van Kenji. Ook word je voorgesteld aan nieuwe personages waar je ook snel weer gehecht aan raakt.

Conclusie

Een goed vierde deel met veel verdieping in de personages. Op het begin is het wat lastiger om er doorheen te komen, maar naar mate je verder leest word je gelijk weer betoverd door de schrijfstijl van Tahereh Mafi.


Productinformatie
Geschreven door: Tahereh Mafi
Aantal pagina’s: 392
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463492140
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!