Verbeeld me

Disclaimer: Deze recensie kan spoilers bevatten uit de vorige delen.

“Een mooi maar chaotisch einde van de serie”.

Samenvatting

In het allerlaatste deel van de Touching-Juliette serie, moet Juliette uitzoeken wie ze nou eigenlijk is. Ze worstelt met haar verleden en een toekomst die onzekerder is dan ooit. De lijnen vervagen tussen goed en slecht – net als die van Juliette en Ella. Juliette komt oude vijanden tegen, waardoor Juliette haar lot niet meer zelf kan beslissen. Ondertussen ontstaan er rellen en moeten Warner, Kenji & Nazeera de rellen zien te verslaan. Dan is er ook nog Juliette, die moet kiezen aan welk front ze vecht en die ook nog eens haar zus moet zien te redden.

.

Recensie

Het allerlaatste deel van mijn favoriete serie. Ik kon maar niet wachten om dit deel te lezen en was superblij toen ik een mailtje kreeg dat het boek in de boekhandel lag. De uitgeef datum werd steeds maar uitgesteld, en elke maand werd ik als maar nieuwsgieriger naar dit deel. Toen ik hem eenmaal had begon ik gelijk en had dit boek in één zitting uit. Ondanks dat ik het boek heel snel uit heb gelezen, was ik toch een beetje teleurgesteld.

Ik vond dat er in dit deel niet erg veel verdieping in de personages was. Tahereh Mafi focuste vooral op de verhaallijn (wat ik natuurlijk snap bij het laatste deel), maar ik hoopte gewoon op wat meer verdieping, bijvoorbeeld bij Nazeera. Ik vond haar personage erg leuk, alleen er zat weinig verdieping in.

Ik vond ook de verhaallijn aan het einde een beetje voorspelbaar. Eigenlijk hoopte ik dat ik verrast zou zijn naar mate ik dit boek uit had, maar dat is niet gebeurd. Er zaten wel veel verrassende gebeurtenissen in het boek, maar het einde vond ik niet geweldig.

De kenmerkende schrijfstijl van Tahereh Mafi komt natuurlijk ook in dit boek voor. De poëtische en magische verwoording was weer erg leuk om te lezen.

Dit boek verdiend toch wel wat meer dan wat ik overal zie bij recensies. Er wordt overal neergezet dat dit echt het slechtste boek ooit is, maar dat vind ik niet. Ik heb al verteld dat er weinig verdieping in de personages zit en dat het einde best voorspelbaar is, maar dat betekent niet dat het een slecht deel was. Ik vond dit nog steeds een erg interessant en verrassend deel.

Conclusie

Een deel met verrassende elementen, alleen wel met een voorspelbaar einde. Er zit in dit boek iets minder verdieping in de personages, maar het is altijd erg leuk om weer in de wereld van Juliette te duiken.


Productinformatie
Geschreven door: Tahereh Mafi
Aantal pagina’s: 451
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491907
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!