Rood, wit & koningsblauw

“Een heerlijke romcom met een geweldige schrijfstijl van Casey McQuiston”.

Samenvatting

Deze romcom gaat over Alex, de zoon van de Amerikaanse president, en Henry, de knappe Britse prins. Toen Alex zijn moeder werd herkozen tot president, wordt Alex gelijk beschouwd als een royalty; hij is knap en nog intelligent ook. Als hij naar het Verenigd Koninkrijk gaat om een huwelijk bij te wonen, komt hij per ongeluk samen met prins Henry bovenop een grote taart terecht. De media smult hiervan en begint met het verspreiden van roddels. Om de grote schade te beperken, moeten Alex en Henry net doen alsof ze al jaren bevriend zijn. Beide jongens zijn niet erg blij met dit plan en zijn vastberaden om elkaar niet eens aandacht te schenken. Alex is niet onder de indruk van Henry, maar dan leert hij een andere kant van Henry kennen…

Recensie

Ik zag dit boek overal voorbijkomen en besloot hem toch te gaan lezen. Ik had hoge verwachtingen, want iedereen vond dit een geweldig boek. Ik kan met een gerust hart zeggen dat deze hoge verwachtingen ook zijn uitgekomen.

Ik houd erg veel van vijand naar liefde relaties, dus dit boek paste echt bij mij. Toch is dit alleen aan het begin van het boek zo, dus als je hier niet van houdt, is nog steeds een aanrader. Naar mate je verder leest ontwikkelen de personages zich en wordt het verhaal steeds complexer.

De schrijfstijl van Casey McQuiston is ge-wel-dig. Het boek zit vol met verschillende grapjes, ook in de berichtjes tussen Alex en Henry. Er worden ook zwaardere thema’s in het boek besproken, bijvoorbeeld een andere geaardheid hebben en hoe het publiek hierop reageert.

Ik heb er een week over gedaan om dit boek te lezen. Ik vond het een erg leuk boek, maar toch wel wat langdradig. Ik had het gevoel dat het middenstuk korter had gemogen.

Toch is dit boek wel het beste boek wat ik tot nu toe in 2020 heb gelezen. De verschillende thema’s die McQuiston is het verhaal verwerkt is wat dit boek een uniek boek maakt. Je leest dit soort verhalen niet elke dag.

Conclusie

Casey McQuiston heeft met dit boek een heerlijke en schattige romcom weten te creëren, met goede diepgang in de thema’s en personages. Zeker een aanrader als je van romans houdt!


Productinformatie
Geschreven door: Casey McQuiston
Aantal pagina’s: 400
Uitgever: Z&K
ISBN: 9789020538212
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!