Genadeloos

“Een super verrassend einde!”

Samenvatting

De 16-jarige Clemens is het liefst op zichzelf. Hij zit vaak in zijn kamer en laat zelfs in zijn huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar Clemens’ moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Lenthe, Clemens’ tweelingzus, stort zich in het uitgaansleven en krijgt een relatie met een twaalf jaar oudere man. Niet zo lang daarna krijgt Lenthe het gevoel alsof iemand haar achtervolgt en krijgt ze anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje en de sporen leiden terug naar Clemens…

.

Recensie

{Disclaimer: Dit boek is me geschonken door Luitingh-Sijthoff in ruil voor een oprechte recensie. Dit heeft geen positief of negatief effect gegeven op mijn recensie.}

Ik wil deze recensie beginnen met het bedanken van Luitingh-Sijthoff voor het schenken van dit boek. Toen ik dit boek in de brievenbus kreeg, begon ik gelijk met lezen. Ik was erg nieuwsgierig naar de schrijfstijl van Jennefer Mellink, omdat ik nog nooit eerder een boek van haar gelezen had. Ook kon ik niet wachten om weer eens een thriller te lezen.

De eerste paar pagina’s van dit boek maken je heel erg nieuwsgierig naar de rest van het boek. Daardoor wil je snel verder lezen, wat ik ook deed. Toch vond ik de schrijfstijl van Jennefer Mellink erg wennen. Elk hoofdstuk werd vanuit een ander perspectief in de familie geschreven, en soms zorgde dit bij mij voor veel verwarring.

Terwijl ik dit boek aan het lezen was, ergerde ik me aan elk personage in het verhaal. Ik had op een gegeven moment een favoriet, maar dan gebeurde er weer iets waardoor ik die persoon toch niet meer zo leuk vond. Ik moest daarom het boek even voor een paar dagen wegleggen, omdat ik gewoon wilde dat er iets positiefs en leuks gebeurde. Ik vond dat het boek pas erg laat spannend werd. Ik vond de spanning pas ophopen in de laatste 40 pagina’s. Voor mijn gevoel had dit wel iets eerder mogen gebeuren.

Het leuke van thrillers vind ik altijd het raden van de dader. Toen ik halverwege dit boek was, zette ik mijn bod op iemand, en bleek ook gelijk te hebben. Op een of andere manier heb ik dit altijd goed als ik thrillers lees (ik denk dat dit komt omdat ik er teveel van lees, haha). Toch eindigt dit boek met een enorme plot twist die je totaal niet ziet aankomen – zelfs ik niet!

Conclusie

Een thriller met een verrassend einde. Een aanrader als je fan bent van Mel Wallis de Vries en Chinouk Thijssen. Nogmaals bedankt Luitingh-Sijthoff!


Productinformatie
Geschreven door: Jennefer Mellink
Aantal pagina’s: 222
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024588794
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!