Een bijna eindeloze afstand

‘Een aangrijpend verhaal’.

Samenvatting

Shirin is gewend om te verhuizen en op school weer een nieuw leven te moeten beginnen. De aanslagen van 9/11 heeft een grote impact op haar leven. Constant worden er allemaal nare woorden op haar afgevuurd en niemand wil met haar te maken hebben, alleen maar om haar religie, afkomst en de hoofddoek die ze draagt. Op school ontmoet ze Ocean James, een knappe jongen die oprecht in haar is geïnteresseerd. Shirin sluit iedereen buiten en weet niet hoe ze op Ocean moet reageren.

Recensie

Ik had heel hoge verwachtingen van dit boek. Na de Touching-Juliette serie was ik heel erg benieuwd naar dit boek, omdat dit een heel andere genre is dan wat ik normaal van Tahereh Mafi gewend ben. Toch viel dit boek een beetje tegen. Het concept vind ik een te simpel; over ‘anders’ meisje dat verliefd word op de knappe jongen.

Het is Tahereh Mafi gelukt om een goede boodschap over te brengen. Het is verschrikkelijk wat Shirin naar haar hoofd geslingerd krijgt en wat iedereen haar aandoet. Mafi zette heel erg goed neer hoe Shirin zowat van staal is door de buitenwereld en hoe veel effect dit heeft op haar persoonlijkheid. Ook laat ze goed zien dat iedereen heel erg gemeen kan zijn, en dat dit gedrag niet normaal hoort te zijn.

Conclusie

Dit boek is een mooi boek over de eindeloze afstand tussen Shirin en de buitenwereld. Een aanrader als je je even in een boek wilt verdiepen of lekker snel een boek wilt lezen. Een boek met een erg goede boodschap.


Productinformatie
Geschreven door: Tahereh Mafi
Bladzijdes: 304
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491280 
Kopen? Klik hier!