Het meisjesmanifest

‘Een boek met een goede boodschap.’

Samenvatting

In dit boek volgen we de drie vriendinnen Tessa, Sara & Kati. Ieder heeft haar eigen problemen om mee te dealen, al zijn de problemen van Tess het zwaarst. Als de drie vriendinnen na de zomervakantie terug naar school komen, gaat er het zogenoemde ‘slettenlied’ rond. Dit lied gaat over Tess, die een leuke zomer met Lars heeft gehad. Opeens heeft iedereen op school een mening over Tess en wordt ze uitgemaakt tot ‘slet’. Sara en Kati dealen in dit boek ook met hun eigen problemen, rondom jongens en lastige thuissituaties.

.

Recensie

Ik vond dit boek een erg realistisch boek. Over dit heftige onderwerp wordt niet zo vaak gesproken in boeken. Soms komt dit wel voor, maar dan is het erg vluchtig en komt het niet meer in het boek voor. Deze nare situaties die in dit boek worden besproken, vind ik ontzettend belangrijk en ook erg goed om meer aandacht aan dit onderwerp te brengen voor de jongere lezers.

De schrijfster, Carlie van Tongeren, heeft dit boek gebaseerd op de ervaringen van Milou Deelen, die een video maakte over slutshaming. Dit is erg knap en stoer, maar helaas kreeg ze net zoals Tess veel haatreacties.

De schrijfstijl van Carlie van Tongeren is erg vlot, maar toch vond ik het lastig om dit boek snel uit te lezen. Het duurde daarom ook een week voordat ik dit boek uit had. Ik weet nu eigenlijk nog steeds niet wat ik precies van dit boek moet vinden. Het boek heeft een sterk onderwerp, wat goed naar buiten wordt gebracht, maar voor de rest vond ik het boek niet geniaal. Ook vond ik het einde erg voorspelbaar.

Conclusie

Een boek met een goede en belangrijke boodschap. Het boek heeft een vlotte schrijfstijl, maar omdat het een heftig onderwerp is, is het soms lastig om het boek snel uit te willen lezen.


Productinformatie
Geschreven door: Carlie van Tongeren
Aantal pagina’s: 329
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491594
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!