Little White Lies

{Let op: dit boek is alleen in het Engels beschikbaar!}

‘Echt genoten van deze mystery.

Samenvatting

Sawyer Taft heeft nog nooit een ander familielid gekend naast haar moeder, dus ze was aardig verbaast toen haar grootmoeder ineens voor de deur stond. Ze is bereid Sawyers collegegeld te betalen, in ruil voor Sawyers deelname aan het debutanten seizoen. Sawyer accepteert het aanbod, al is het maar omdat deze deal haar een buitenkansje biedt om het grootste mysterie van haar leven eindelijk uit de doeken te doen: haar vaders identiteit. Helaas blijkt dat geen gemakkelijke opgave en raakt Sawyer tot overmaat van ramp ook nog betrokken in nieuwe schandalige geheimen. De mensen in de wereld van haar grootmoeder zijn vaak niet wat ze lijken en ze hebben geen behoefte aan een meisje die graaft naar het verleden. Al snel is Sawyers zoektocht naar haar vader niet haar enige strijd om de waarheid.

Recensie

Dit is misschien een rare manier om een recensie te openen, maar mijn mening over dit boek is heel erg verdeeld. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat ik het boek op zich – met al zijn flashbacks – hartstikke verwarrend vond. Het boek bestaat als het ware uit twee tijdlijnen van hetzelfde verhaal die op een leuke manier in mekaar passen. De flashbacks laten mettertijd meer en meer informatie los, waarvoor de andere tijdlijn een voorproefje biedt van wat er gaat komen. Maar naar mijn mening was dit af en toe zo verwarrend dat het me afleidde van het werkelijke verhaal.

Ik moet wel zeggen dat de plotwendingen in dit verhaal erg goed waren uitgedacht. Ik zag ze echt niet aankomen! Ik heb vooral erg genoten van de vrouwelijke hoofdpersoon Sawyer, die zeker wist wat een gevatte opmerking was. Het was leuk om te lezen over hoe zo’n sceptisch meisje als zij navigeert in de voor haar onbekende exclusieve wereld van haar grootmoeder. De rest van de personages vond ik niet heel bijzonder en voelden van tijd tot tijd best wel nietszeggend.

Conclusie

Hoewel dit verhaal misschien een beetje een rare opbouw kende, zal het me wel bijblijven als een leuk boek. Het was heerlijk om te verdwijnen in de oh zo schitterende wereld van debutantes, rijke families en schandalige geheimen. Ik raadt Little White Lies aan als je liefhebber bent van mysteries met een gouden randje.


Productinformatie:
Geschreven door: Jennifer Lynn Barnes
Aantal bladzijdes: 400
Uitgever: Little, Brown Books for Young Readers
ISBN: 9781368028660
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier