De onverklaarbare logica van mijn leven

“Een mooi verhaal met veel realistische gebeurtenissen en met vriendschappen voor het leven”.

Samenvatting

De onverklaarbare logica van mijn leven gaat over de 17-jarige jongen Salvador, ‘Sal’ of ‘Sally’ voor zijn vrienden. Zijn moeder overleed toen hij drie jaar oud was waarna hij geadopteerd werd door de homoseksuele Vincent die vroeger bevriend was met zijn moeder. Op een gegeven moment merkt Salvador dat zijn persoonlijkheid aan het veranderen is. Hij wordt snel boos en slaat zijn klasgenoten zomaar in elkaar. Salvador vraagt zich af hoe dit komt en hij denkt steeds meer na over zijn twee vaders en zijn leven. Welke aspecten in zijn leven zijn beïnvloed door de opvoeding door zijn adoptievader en welke dingen hebben te maken met zijn biologische vader? Samen met zijn twee beste vrienden Samantha, ook wel ‘Sam’ genoemd, en Fido denkt hij na over de onverklaarbare logica van zijn leven en probeert hij uit te zoeken wie hij nou werkelijk is.

Recensie

Toen ik in 2019 naar Yalfest was geweest en Benjamin Alire Sáenz over zijn boek hoorde vertellen, wist ik dat ik het moest lezen. Ik has ‘Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum’ al gelezen en was hier erg groot fan van, dus ik wist dat ik dit boek ook een goed boek zou vinden.

De dromerige schrijfstijl die in Aristoteles en Dante voorkomt, komt ook in dit boek voor. Dezelfde realistische sfeer en thema’s komen terug. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je dit boek erg snel uit hebt.

Dit betekent niet dat dat De onverklaarbare logica van mijn leven een kopie is van Sáenz zijn vorige boek. De verhaallijn en de personages zijn erg anders. Toch pakte dit boek mij veel minder. Ik weet eigenlijk nog steeds niet zo goed wat ik van dit boek vind. Ik ben normaal erg fan van de poëtische schrijfstijl, maar dit boek had het hem net niet zo voor mij.

Toch krijgt Benjamin Alire Sáenz het voor elkaar om een mooi boek neer te zetten. Ik denk dat erg veel mensen dit boek meer zullen waarderen dan ik, want ik snap dat dit toch een prachtig boek is.

Conclusie

Een mooi boek met een dromerige schrijfstijl en kleine hoofdstukken. Helaas pakte dit boek mij veel minder dat het vorige boek, maar ik snap dat veel mensen dit boek leuker vinden.


Productinformatie
Geschreven door: Benjamin Alire Sáenz
Aantal pagina’s: 436
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491112
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!