How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

[Let op! Vooralsnog is deze titel alleen in het Engels verkrijgbaar.]

‘Ik genoot van elke seconde.’

Samenvatting

We keren voor het eerst weer terug naar de magische wereld van Elfhame, waar Cardan ons nu zijn verhaal vertelt. We leren eindelijk hoe hij zichzelf en de wereld om hem heen beschouwt en wat voor soort jeugd leidde tot het ontstaan van de koppige Fae die we vandaag de dag kennen. Een paar scènes van De Wrede Prins worden er opnieuw bijgehaald en beschreven vanuit Cardan’s vreemde maar poëtische oogpunt. Bovendien is op bijna elke bladzijde een prachtige illustratie van een bepaalde scène of een bepaald moment te vinden. Al met al een heerlijk boek voor liefhebbers van de originele trilogie!

Recensie

Oh, ik keek enorm uit naar dit boek! Echt, de vorige drie boeken vond ik fantastisch en ik hou met heel mijn hart van Jude en Cardan. Dus toen ik hoorde – of eerder zag – dat er een nieuw boek in deze serie was gepubliceerd, ben ik meteen naar de dichtstbijzijnde boekhandel gerend. En toen bleek hij ook nog eens geïllustreerd, ik kon mijn geluk niet op.

How the King of Elfhame Learned to Hate Stories is een geweldige collectie van elf verhalen over Cardan. Er is niet echt sprake van een verhaallijn, hoewel er wel een repetitief motief in de verhalen valt te ontdekken, wat echt heel goed werkte. Voor mij zat de pracht, of de meerwaarde van dit boek in de details. Zo vond ik het heerlijk om die vertrouwde karakteristieken van de personages in nieuwe scènes te herkennen.

Eigenlijk heb ik niets aan te merken op dit boek. Ik kan me enkel herinneren dat ik het boek iets aan de korte kant vond, omdat ik veel langer wilde lezen over Cardan en Jude! Maar goed, dat argument is redelijk zwak, want alles was tegen het einde netjes afgesloten. De illustraties vond ik prachtig en ik was dan ook blij te ontdekken dat de illustrator zich Cardan en Jude op dezelfde manier voorstelde als ik.

Conclusie

Om al deze lovende woorden even samen te vatten: ik zou dit boek enkel aanraden aan lezers die de originele drie boeken ook werkelijk hebben gelezen, omdat het boek te vol zit met kleine verwijzingen en subtiele hints naar De Wrede Prins. Je zou kunnen betogen dat dit boek diende als een soort verklaring voor Cardan’s gedrag in boek één, maar dan verrijkt met prachtige illustraties. Kortom, echt een heel leuk boek voor alle fans.


Productinformatie:
Geschreven door: Holly Black
Geïllustreerd door: Rovina Cai
Aantal pagina’s: 192
Uitgeverij: Hot Key Books
ISBN: 9781471409981
Geïnteresseerd? Koop het boek hier.