The Switch

[Let op! Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels te lezen.]

‘Nog zo’n hartverwarmend verhaal!’

Samenvatting

Na de vroegtijdige dood van haar zusje Clara, stortte Leena zich helemaal in haar werk. Voor meer dan een jaar werkt ze aan één stuk door, bang voor de gedachten en herinneringen die haar maar blijven achtervolgen. Zoals velen al hadden verwacht, begon dit uiteindelijk aan Leena’s mentale gezondheid te vreten. Nadat Leena een belangrijke presentatie verpest, stuurt haar baas haar voor twee maanden weg. Zonder een ander alternatief vertrekt Leena naar haar oma Eileen in een rustiek deel van Yorkshire. Beide vrouwen voelen zich opgesloten in hun huidige situatie, waardoor ze tot de beslissing komen om voor twee maanden te ruilen van leven. Nu krijgt Eileen eindelijk die tweede kans in de liefde, terwijl ze kan proeven van het stadsleven. Haar kleindochter Leena onderhoudt ondertussen haar huisje op het platteland, waar ze haar leven weer op de rails probeert te krijgen. Zal deze ruil de vrouwen helpen henzelf weer terug te vinden?

Recensie

Zoals sommigen van jullie misschien al wisten, vond ik Veel Liefs helemaal het einde. Het bleek precies het goede boek voor me te zijn in die stressvolle periode eind juni. Dus toen de stress vorige week bij mij begon toe te nemen, besloot ik dat dit het perfecte moment was om in Beths nieuwste boek te duiken: The Switch. En ik kan met opluchting mededelen dat dit boek me niet teleurstelde!

The Switch is een hartverwarmend verhaal over een oma en haar kleindochter die zich beiden gevangen voelen in hun dagelijks leven. Het rare is wel dat dit boek op de één of andere manier heel vernieuwend voelde. Ik denk dat dit komt doordat ik niet veel boeken lees waarin een oudere één van de hoofdpersonen is. Het was eigenlijk best aangenaam om te lezen vanuit een perspectief dat voor een keertje niet toebehoorde aan een tiener. Voor de rest moet ik toegeven dat het verhaal van tijd tot tijd best voorspelbaar kan zijn.

Als laatste zou ik het nog even willen hebben over het prachtige evenwicht dat dit boek bewaart tussen heftige en belangrijke onderwerpen als kanker en het verliezen van een naaste, en luchtige doch hartverwarmende scènes en dialogen. Dit viel me ook al op bij Veel Liefs, nu ik er zo over nadenk. Maar goed, ik denk dat het best bewonderenswaardig is hoe Beth O’Leary deze twee elementen heeft weten te combineren tot zo’n aangenaam verhaal.

Conclusie

Ik zou dit boek aanraden aan iedereen die op zoek is naar een manier om te ontsnappen aan het alledaagse leven. Niet omdat dit verhaal dat letterlijk omschrijft, maar meer omdat ik echt geloof dat dit boek kan aanvoelen als een fijne knuffel, mocht je daar naar op zoek zijn.


Productinformatie:
Geschreven door: Beth O’Leary
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Flatiron Books
ISBN: 9781787474994
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier