Beauty Sleep

Let op: Dit boek is vooralsnog alleen maar in het Engels verkrijgbaar!

“Een boek met veel onverwachte wendingen”.

Samenvatting

Laura is ongeneselijk ziek. Haar enige hoop is om ingevroren te worden totdat er een behandeling voor haar mogelijk is. Als ze 40 jaar later weer wakker wordt, kan Laura zich niets meer herinneren en is de wereld om haar heen erg veranderd. Haar familie bestaat waarschijnlijik niet meer en haar beste vriendin van vroeger is onbereikbaar. Hoe meer Laura op zoek gaat naar het verleden, hoe meer ze geholpen wordt door de mensen en nieuwe technische ontwikkelingen om haar heen. De tweede hoofdpersoon, Shem, is een dakloze die zijn rug heeft toegekeerd naar de wereld om zich heen, komt in aanraking met Laura tegen zijn wil in.

.

Recensie

Toen ik dit boek in de winkel zag liggen, vond ik de cover zo mooi. Op de voorkant staat dat dit boek een crossover is van Sleeping Beauty en Black Mirror. Ik vind dit een mooie beschrijving van het boek.

De eerste hoofdstukken waren echt heel magisch en interessant. Ik werd gelijk het boek ingetrokken door de twee verschillende perspectieven en de mooie schrijfstijl van Kathryn Evans. Aan het begin van het boek wist je helemaal niets over Laura, maar naar mate je verder leest kom je steeds meer informatie tegen. Ik snapte eerst helemaal niet waarom Shem in het verhaal voorkwam, maar gelukkig kwam er een link tussen de twee perspectieven.

Ik vind de schrijfstijl van Kathryn Evans echt heel fijn – ik las zo het boek door en het verhaal was erg fijn geschreven. Toch miste ik de spanning waar iedereen het over heeft. Er staat ook op het boek dat het boek een thriller is, maar helaas miste ik dit heel erg. Soms waren er wel wat spannendere gebeurtenissen, maar ik vond niet dat dit een thriller was.

Dit boek had veel verschillende wendingen die je totaal niet zag aankomen. Toen ik het einde las heb ik met open mond de laatste paar hoofdstukken gelezen.

Conclusie

Een goed boek met veel verrassende wendingen en een erg fijne schrijfstijl van Kathryn Evans. Echt een aanrader als je van verhalen houdt met een magisch maar duistere kant.


Productinformatie
Geschreven door: Kathryn Evans
Aantal pagina’s: 366
Uitgever: Usborne UK
ISBN: 9781474954877
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!