The Invisible Life of Addie LaRue

[Let op! Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.]

‘Dit boek voelde als thuiskomen. Simpelweg prachtig en zó troostend.’

Samenvatting

Ontmoet Addie. Onzichtbare Addie. Addie, het meisje dat een deal sloot met de duivel om te ontsnappen aan een leven dat ze nooit als de hare beschouwde. Al vanaf kleins af aan zwierf Addie het liefst in haar eentje door de wereld, de HELE wereld. Maar al gauw kwam ze erachter dat zo’n leven nooit voor haar bestemd zou zijn. Tot die ene nacht, toen Addie wanhopig bad om een helpende hand. Een vreemdeling met het gezicht van een bekende bood haar alles wat ze nooit had gehad. Gretig accepteerde Addie zijn offer. Hij mocht haar ziel zodra ze alles had gezien en alles had ervaren. Hij mocht haar ziel zodra zij er klaar mee was. Dat is hoe Adeline – Addie – bijna driehonderd jaar later nog altijd ronddoolt. Ze heeft alles gezien, alles ervaren, en ontzettend veel mensen ontmoet. Ze hebben allemaal hun afdruk in Addie achtergelaten, maar andersom werkt het toch nét even anders. Zodra Addie uit het zicht is, wordt ze namelijk vergeten. Herkenning maakt plaats voor verwarring en heel, heel veel eerste ontmoetingen. Alleen de vreemdeling met het bekende gezicht lijkt haar te herinneren. Of zou het dat …?

Recensie

Wauw. Het voelt bijna als verraad om zó snel alweer een nieuw favoriet boek te vinden. Maar echt, wat een boek was dit! The Invisible Life of Addie LaRue is echt een nieuwe favoriet. Het boek voelde voor mij als thuiskomen, of een warme, aangename omhelzing. Tegelijkertijd zo troostend en zo fascinerend, in de beste manieren mogelijk.

Addie was een prachtige protagonist. Zo’n eentje waar ik mezelf in kon vinden, wat voor mij best uniek is. Eerlijk gezegd was het af en toe best wel onrustbarend om te lezen en te denken: wow, dat lijkt mij wel! En zo’n sterke band voelde ik eigenlijk met elk personage (wat al snel een slecht idee bleek). Daarnaast komen ook heel wat fascinerende motieven voor in het verhaal, die naar mijn mening prachtig zijn uitgevoerd: het belang en de schoonheid van kunst, de complexiteit van mensen en de voor- en nadelen van het eeuwige (onzichtbare) leven.

Ten slotte zou ik het graag nog even willen hebben over het verhaal zelf. Het was in mijn ogen een heel uniek concept en Schwab sloeg heel wat onverwachte straatjes in, waardoor het verhaal een aangenaam tempo aanhield. De mogelijkheden die het verhaal bood, werden op een prachtige manier verwerkt (zoals het vele stelen, ‘lenen’ en afscheid nemen). Tevens was dit boek het eerste boek dat ik las van V.E. Schwab, waardoor ik er zonder al te hoge verwachtingen in begon. Gelukkig kwam ik er snel genoeg achter dat ze prachtig kan schrijven, omdat ze het uitzonderlijke talent heeft elk alledaags dingetje op een betoverende manier te beschrijven.

Conclusie

Ik zou graag af willen sluiten door te zeggen dat iedereen dit boek zou moeten lezen. En dat is omdat ik er bijna zeker van ben dat iedereen zich thuis zou kunnen voelen in dit boek. In ieder geval zullen alle boekenliefhebbers zich vast en zeker herkennen in Addie. Dus laten we er met z’n allen voor zorgen dat Addie nooit meer in de vergetelheid zal hoeven wegkwijnen.


Productinformatie:
Geschreven door: V.E. Schwab
Aantal pagina’s: 560
Uitgeverij: Titan books
ISBN: 9781785652509
Ben je geïnteresseerd geraakt? Koop het boek hier.