Een dodelijke opleiding

” Een soort donkere versie van Harry Potter. ”

Samenvatting

El Higgins is een meisje die net zoals haar schoolgenoten krachten heeft om ‘mana’, een soort energie, uit levende wezens te halen. Deze mana wordt vervolgens gebruikt voor magische spreuken. Je kunt de school alleen verlaten als je slaagt voor de slagingsceremonie. Voor deze ceremonie heb je veel mana nodig. Nergens op de school ben je veilig – er zitten overal monsters. Toch zijn er nog mensen op school die mensen toch veilig stellen, zoals Orion Lake, die elke dag de vreselijke monsters verslaat. Is er dan toch iemand die El nog kan vertrouwen? Of heeft Orion andere bedoelingen?

.

Recensie

{Disclaimer: Dit boek is mij geschonken door Luitingh-Sijthoff in ruil voor een oprechte recensie. Dit heeft geen positief of negatief effect gegeven op mijn recensie.}

Ik wil deze recensie beginnen met het bedanken van Luitingh-Sijthoff voor het schenken van dit boek. Aan het begin van het boek vond ik het erg lastig inkomen, omdat dat je in het verhaal wordt gegooid gevolgd met veel informatie. Na een tijdje raak je hier wel aan gewend en leest het boek wat sneller. Toch las het boek evengoed voor mijn gevoel traag, want ik was niet gewend aan boeken zonder alinea’s met erg lange zinnen.

Naomi Novik heeft een mooi verhaal neergezet wat een beetje lijkt op een donkere versie van Harry Potter, met de magie en wezens. Het verhaal wordt steeds spannender en je kan niet wachten om het einde te lezen. Het einde van het verhaal leek erg gesloten, totdat je de laatste zin las waar een supergrote cliffhanger in zat – dit wordt het tweede deel lezen. Helaas moeten we hier nog wel even op wachten.

Novik heeft een goed geschreven verhaal neergezet met veel magie en verschrikkelijke wezens. Ik ben erg benieuwd naar de volgende delen.


Conclusie

Een mooi geschreven verhaal met veel magie en wezens. Zeker een aanrader als je van fantasy en Harry Potter houdt. Nogmaals bedankt Luitingh-Sijthoff!


Productinformatie
Geschreven door: Naomi Novik
Aantal pagina’s: 416
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024592371
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!