Wij leugenaars

‘Een aangrijpend en hartverscheurend verhaal.’

Samenvatting

Dit verhaal gaat over Cadence Sinclair Eastman, een van de kinderen van de Sinclair familie. Deze familie bestaat uit een familie met drie gezinnen en grootouders die allemaal erg rijk zijn en alles hebben wat ze maar wensen. Cadence heeft een lastige tijd achter de rug, maar kan van de zomervakanties op het privé-eiland van de Sinclairs altijd genieten. Samen met haar nicht Mirren, neef Johnny en zijn halfbroer Gat, vormt Cadence ‘de Leugenaars’. Cadence vernoemt elke zomer naar de leeftijd die de vrienden in dat jaar hadden. Tijdens hun vijftiende zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. Dan gebeurd er iets, wat ervoor zorgt dat er een gat in het verhaal komt. Cadence heeft een hersenschudding gehad, maar kan zich niet meer herinneren wat er is gebeurd. Gedurende haar zomer komen er herinneringen naar boven, samen met familiegeheimen en erg veel leugens.

Recensie

Ik kan je vertellen dat ik super hoge verwachtingen voor dit boek had. Deze stond al super lang op mijn TBR-lijst en ik kon niet wachten om hem eindelijk te lezen. Ik vind dit soort detective boeken altijd geweldig, waarin de lezer erachter moet komen wat er nou precies gebeurd is. Gelukkig kan ik zeggen dat ik dit boek echt fantastisch vond. Helaas kan ik niet te veel vertellen over dit boek, want dan zou ik alleen maar spoilers geven, en ik wil het einde niet verklappen.

Toen ik begon met lezen vond ik het verhaal eerst erg verwarrend, mede door de schrijfstijl van de auteur. Lockhart gebruikt best wel veel korte zinnen, waar ik eerst erg aan moest wennen, omdat ik vaak over deze korte zinnen heen las. Naarmate ik verder in dit verhaal kwam, las het boek erg snel weg en kon ik het boek ook gewoon niet meer neerleggen.

Halverwege het verhaal had ik door dat ik niet echt gehecht aan de personages was. Aan de ene kant was ik hier erg blij mee, omdat ik wist dat het verhaal hartverscheurend zou zijn, maar aan de andere kant miste ik dat ik niet met de personages meeleefde. Uiteindelijk bleek dat dit ik toch meer gehecht aan deze personages was dan ik dacht, want het einde zorgde ervoor dat ik nu nog steeds dezelfde pijn voelde die ik voelde toen ik het boek las.

Wat ik denk ik het leukste aan dit boek vond is dat ik het einde helemaal niet zag aankomen. Ik had tijdens het lezen al een paar mogelijke scenario’s bedacht, maar deze plottwist had ik echt niet zien aankomen. Toen ik aan de laatste vijftig pagina’s begon, begon ik gelijk met huilen en kon ik ook niet meer stoppen. Ik had niet verwacht dat ik dit boek vijf bookies zou geven, maar hier heb ik uiteindelijk toch wel voor gekozen. Het einde greep me zo aan, dat ik vond dat ik geen andere keus had. Dit boek is echt een aanrader.

Conclusie

Een heel aangrijpend en hartverscheurend verhaal. Ook al was ik niet helemaal gehecht aan de personages, brak dit boek mij echt. Ik zou dit boek zeker aanraden.


Productinformatie
Geschreven door: E. Lockhart
Aantal pagina’s: 242
Uitgever: de Fontein Jeugd
ISBN: 9789026146428
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!