Get a Life, Chloe Brown

‘Een zoet verhaal met behoorlijk wat pikante stukjes.’

Samenvatting

Chloe Brown is een terminaal zieke computernerd met een doel, een plan en een lijst. Na een bijna – maar niet helemaal – doodervaring komt Chloe met een lijst van zeven activiteiten om ‘een leven te krijgen’. De eerste heeft ze al volbracht: haar ouderlijk huis achter zich laten en op zichzelf gaan wonen. De rest? 1. Genieten van een beschonken avondje buiten de deur. 2. Motorrijden. 3. Kamperen. 4. Nietszeggend maar genoeglijk vrijen. 5. De wereld over reizen met niets dan handbagage. 6. Iets ‘fouts’ doen.

Maar het is niet makkelijk om iets fouts te doen als je je hele leven al de regeltjes volgt. Het is duidelijk dat Chloe een leraar nodig heeft, en ze weet precies wie. Redford ‘Red’ Morgan is een echte ‘handyman’ met een lichaam vol tatoeages, een motor en meer sexappeal dan de gemiddelde Hollywood acteur. Daarnaast is hij ook nog eens een artiest die uitsluitend ’s nachts schildert en al zijn kunstwerken verhult voor het daglicht. Dat weet Chloe, heel toevallig, omdat ze hem weleens bezig heeft gezien, in het midden van de nacht. Oké, meer dan eens. Maar wanneer ze Red in haar missie betrekt, leert ze meer over hem dan drie nachtelijke spionagesessies ooit zouden kunnen opbrengen.

Recensie

Ugh, wat een geweldig boek was dit! Normaliter ben ik niet zo van de romantische boeken, maar om dit fantastische boek kon ik echt niet heen. Gelukkig denk ik te weten waarom: dit boek focust zich vooral op haar personages. Ik vond de twee hoofdpersonen Red en Chloe dan ook heel leuk (en ik vond het ook leuk dat het verhaal werd verteld vanuit die twee oogpunten). Ze waren helemaal af, met geloofwaardige achtergronden, ingewikkelde levens en allerlei complicaties en al. Het maakte deze personages heel uniek, wat weer leidde tot een plausibele relatie tussen Red en Chloe. Ze leken elkaar gewoon op elk vlak aan te vullen!

Talia Hibbert’s schrijfstijl was ook zeer aangenaam. Het bleek een uitstekende combinatie van vulgaire woorden, sarcasme en perfect adequate Engelse zinnen. Van tijd tot tijd kon ik gewoon echt niet stoppen met lezen. En ik weet dat ik zojuist nog heb opgemerkt dat het in dit boek vooral draait om de personages, maar dat betekent niet dat er helemaal geen sprake was van een verhaallijn. Totaal niet zelfs. Want Chloe moest nog steeds een leven krijgen. En dat kreeg ze natuurlijk, maar ik denk dat de manier waarop Talia Hibbert deze karakterontwikkeling beschreef echt een applausje verdient. Ze koos er namelijk voor om Chloe’s handicap een rol in het verhaal te geven, maar niet zo’n grote rol dat het Chloe’s hele persoonlijkheid zou gaan overschaduwen en dat vond ik erg mooi.

Conclusie

‘Get a Life, Chloe Brown’ is zeker weten geen boek voor lezers onder de 18 jaar, dus beschouw dit als jouw waarschuwing als je nog minderjarig bent. Het boek bevat handicaps, inclusiviteit en gevoelige onderwerpen als gewelddadige relaties, verpakt in een prachtig liefdesverhaal tussen een man en een vrouw. Een overwegend zoet verhaal met af en toe behoorlijk pikante stukjes.


Productinformatie:
Geschreven door: Talia Hibbert
Aantal pagina’s: 384
Uitgeverij: Avon Books
ISBN: 9780062941206
Geïnteresseerd? Koop het boek hier.