Dreiging & Duisternis

Let op: Deze recensie kan spoilers bevatten uit het vorige boek.

‘Een goed geschreven tweede deel door Leigh Bardugo.’

Samenvatting

In Dreiging en Duisternis volgen we opnieuw Alina. Ze is samen met Mal de Duisterling ontvlucht. Ze probeert samen met Mal een nieuw leven op te starten in een ander land. Alina moet haar identiteit als lichtbeheerser verborgen houden om niet door de Duisterling gevonden te worden. Met hulp van een onbekende vrijbuiter weten zij weer terug te keren naar Ravka. Alina is vastberaden om alles op alles te zetten om te vechten tegen de vijand. Maar na mate Alina haar sterke krachten gebruikt, valt ze steeds verder in het gevaarlijke spel van de Duisterling. Ze moet een lastige keuze maken: Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht of de man van wie ze houdt – er staat erg veel op het spel.

.

Recensie

Dreiging en Duisterling is het tweede deel in de Grisha Verse. Ik vond het eerste deel, Schim en Schaduw een erg goed boek. Hierdoor had ik erg hoge verwachtingen voor het tweede deel. Helaas viel dit deel me iets meer tegen.

Het duurde voor mij even om helemaal in dit boek te duiken. Bij het eerste deel werd ik gelijk opgezogen in de wereld van Alina, maar nu duurde het voor mij bijna 100 pagina’s voordat ik dat gevoel kreeg. Gelukkig zat ik daarna wel helemaal in het verhaal door de geweldige schrijfstijl van Leigh Bardugo.

Wat mij in dit boek er opviel was dat Alina haar personage veel krachtiger is geworden. In dit deel weet Alina wat ze lukt bereiken en is nog meer in staat om te vechten voor de dingen die belangrijk voor haar zijn. Ook word je in dit deel aan nieuwe personages voorgesteld, waar ik al gelijk verliefd op werd. Ik zou wel graag meer te weten willen komen over deze personages. In dit deel volg je nog steeds het liefdesverhaal tussen Alina en Mal. Zij ontwikkelen zich in Dreiging en Duisternis op een logische, maar vooral interessante manier.

Ik zou in het volgende deel graag nog meer van de magische wereld willen zien. Ik vind dit deel in het verhaal soms nog wat onontwikkeld. Wel vond ik het erg leuk dat de personages nu krachten kunnen combineren.

Conclusie

Een goed tweede deel met veel nieuwe en interessante personages. Ik zou graag iets meer te weten willen komen over de nieuwe personages. Ook zou ik iets meer willen zien van de magische wereld. Nadat je in dit verhaal wordt opgezogen, kan je het boek niet meer wegleggen. Ik kan niet wachten om het laatste deel te lezen. Ik kan al helemaal niet wachten totdat de serie op Netflix komt op 23 april.


Productinformatie
Geschreven door: Leigh Bardugo
Aantal pagina’s: 417
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789020679762 
Geïntereseerd? Koop ‘m hier!