Ik niet op jou

“De perfecte feelgood roman voor de zomer.”

Samenvatting

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het probleem is dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als de assistenten van twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, vreugdeloos en humorloos. Joshua is elke dag verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuzes en haar eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op de stang te jagen aan subtiele en minder subtiele spelletjes. Nu dat ze beiden in de race zijn voor dezelfde promotie, worden de ‘subtiele’ spelletjes steeds ‘minder subtiele’ spelletjes, wat in dit geval er misschien wel voor zou kunnen zorgen dat Lucy haar baan verliest. Maar wanneer de spanning tussen Lucy en Joshua op uitbarsten staat, komt Lucy erachter dat ze Joshua toch misschien niet zo veel haat dan wat ze eerst dacht.

Recensie

Wat heb ik genoten van dit boek! Normaal ben ik niet extreem fan van feelgood romans, maar dit is één van de beste boeken die ik gelezen heb dit jaar.

De schrijfstijl van Sally Thorne was denk ik waarom ik dit boek zo geweldig vond. Ze schrijft erg vlot met een dosis vol goede humor. Thorne heeft de twee hoofdpersonages zo goed neergezet dat je van ze ging houden, ondanks alle streken die de twee uithaalden. De verhaallijn is natuurlijk niet heel erg uniek, maar omdat Thorne steeds kleine elementen toevoegde aan het verhaal onderscheidt dit verhaal zich van ‘normale’ romans.

Het verhaal zelf vond ik soms wel wat voorspelbaar. Naarmate je verder in dit boek leest, vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats en bevestigden de dingen die ik eigenlijk al wist. Aan de andere kant hoort dit dan weer ook bij een feelgood, dus in die mate vond ik het weer niet erg. Het einde vond ik ook wat vlot geschreven – dit had van mij wel iets langer gemogen. Stiekem hoop ik op nog een vervolg.

Ik heb dit boek erg snel uitgelezen (toen ik hem eenmaal oppakte kon ik hem ook niet meer wegleggen), wat dit een perfect boek voor de zomer zou maken.

Conclusie

Een heerlijke feelgood roman met nét de juiste elementen die dit boek zo verschillend maken van de normale romans. De perfecte balans tussen humor en liefde, waardoor je zelf ook verliefd wordt op de personages. Wel heeft het boek een voorspelbaar einde, maar aan de andere kant voegt dit ook wel weer wat toe aan het verhaal. De perfecte feelgood roman voor de zomer!


Productinformatie
Geschreven door: Sally Thorne
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Harper Collins
ISBN: 9789402703498
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!