To Kill a Kingdom

Let op! Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

”Een magisch boek met nét het randje duisternis dat je nodig hebt.”

Samenvatting

Princess Lira is een de meest dodelijke sirene-royalty. Met een collectie van zeventien harten van prinsen, wordt ze vereerd door de hele zee. Totdat een speling van het lot haar dwingt om een van de sirenes te doden. Om haar dochter te straffen, verandert de Sea Queen Lira in een mens. Beroofd van haar dodelijke zang, heeft Lira tot de winterzonnewende de tijd om prins Elians hart aan de Sea Queen te bezorgen óf voor altijd een mens te blijven.

De oceaan is de enige plaats die prins Elian zijn thuis noemt, ook al is hij erfgenaam van het machtigste koninkrijk ter wereld. Jagen op sirenes is zijn roeping. Wanneer hij een verdrinkende vrouw in de oceaan redt, is ze meer dan wat ze lijkt. Ze belooft hem te helpen de sleutel te vinden om de sirenes voorgoed te vernietigen. Maar kan hij haar wel vertrouwen?

Recensie

Ik vond dit boek geweldig! Ik ben altijd al helemaal gek geweest van boeken over zeemeerminnen, en al helemaal als het over de kleine zeemeermin gaat. Deze hervertelling lag helemaal in mijn straatje.

Wat ik heel leuk vind aan dit boek is dat de hoofdpersoon Lira, geen zeemeermin, maar een bloeddorstige sirene is. Lira is door Alexandra Christo heel erg sterk neergezet, en ik vond Lira vanaf het eerste hoofdstuk al helemaal geweldig. De personages die daarna geïntroduceerd werden vond ik bijna net zo leuk – ik werd gelijk verliefd op Elian en kon toen niet meer stoppen met lezen. De bond tussen Lira en Elian vond ik ook erg leuk.

Ik vond de schrijfstijl van Alexandra Christo erg magisch, waardoor het soms wel leek alsof ik letterlijk een Disney verhaal aan het lezen was. Ik was erg betoverd door de beschrijvingen van de verschillende werelden, ook al waren deze soms wat gruwel. Ik heb dit boek erg snel uitgelezen, en toen ik het boek uit had hunkerde ik naar meer.

Het enige minpuntje was dat ik het begin van dit boek erg sloom vond gaan. Het was dat ik wist dat het boek later beter zou worden, ander had ik hem denk ik weggelegd.

Conclusie

To Kill a Kingdom is een erg mooi boek, met personages waar ik snel verliefd op werd. Zeker een aanrader als je van dit soort boeken houdt.


Productinformatie
Geschreven door: Alexandra Christo
Aantal pagina’s: 344
Uitgever: Feiwel & Friends
ISBN: 9781250112682
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!