She Drives Me Crazy

Disclaimer: Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar!

“”Een aangrijpende queer romance over geheimen en leugens.”

Samenvatting

Basketbalspeler Scottie Zajac begint haar laatste jaar van school met een gebroken hart. Haar ex-vriendin, Tally Gibson, beëindigde hun relatie vlak voordat ze naar een andere middelbare school ging. Scottie raakt in een klein ongeluk met mogelijk de slechtste persoon ooit: de populaire en gemene cheerleader Irene Abraham. Het wordt alleen maar erger als hun moeders erbij betrokken raken en de twee meisjes forceren samen te carpoolen. In een poging om Tally’s aandacht te trekken en haar mogelijk terug te winnen, koopt Scottie Irene om tot een neprelatie. In het begin werkte het plan beter dan verwacht: Tally komt erachter dat Scottie en Irene daten en sms’t Scottie uit jaloezie, en het cheerleading team begint op te duiken bij de basketbalwedstrijden van de meisjes, waardoor ze meer populariteit krijgen. Maar dan komen Scottie en Irene erachter dat ze echte gevoelens voor elkaar hebben ontwikkeld…

Recensie

Ik vond dit boek echt geweldig! Het behandelde onderwerpen waarvan ik niet wist die ik erg leuk vond voordat ik erover las – blijkbaar ben ik dol op enemies to lovers high school relationship trope. Ik werd verliefd op alle personages en las dit boek dan ook heel erg snel uit.

She Drives Me Crazy onderzocht de verschillende tienerervaringen. Het ging over erge liefdesverdriet, waarvan ik denk dat iedereen zich wel ermee kan identificeren. In het boek verloor Scottie zichzelf in haar vorige relatie en probeert ze eruit te komen. Ik denk niet dat ik ooit een YA-boek heb gelezen dat dit soort ‘zware’ onderwerpen behandelde, en ik waardeer hoe de auteur Kelly Quinden erin is geslaagd een YA-boek te schrijven met een aantal zwaardere onderwerpen die je niet zou verwachten in een YA-boek.

Ik ben letterlijk verliefd op alle personages in het boek. Het heeft geweldige vriendschappen en diverse karakters. Ik vond het geweldig dat er een kwetsbare kant aan elk van de personages zat, waardoor de personages nog leuker werden. Nadat ik het boek uit had, verlangde ik eigenlijk naar meer. Kelly Quinden haar schrijfstijl vond ik erg goed. Dit boek was zo makkelijk en snel te lezen.

Ik zou je aanraden even de trigger warnings op te zoeken als je van plan bent dit boek te gaan lezen.

Conclusie

Een snel en gemakkelijk boek om te lezen met goed geschreven en diverse karakters. She Drives Me Crazy behandelde een aantal onderwerpen die ik nog niet eerder had gelezen, wat ik erg leuk vond.


Productinformatie
Geschreven door: Kelly Quinden
Aantal pagina’s: 304
Uitgever: Roaring Book Press
ISBN: 9781250209160
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!