Perfect on Paper

Let op! Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

“Een goed geschreven book met geweldige personages.”

Samenvatting

Darcy Phillips is zeventien en zit op de middelbare school. Ze heeft een bedrijf op haar school en biedt anoniem relatieadvies door middel van briefjes die zijn achtergelaten in lege locker nummer 89 waar Darcy toegang toe heeft. Studenten laten hun brieven vallen in de locker, samen met $10 in het kluisje en Darcy antwoordt via een e-mail met ondersteunend (relatie-)advies.

Op een dag wordt Darcy betrapt door een jongen die ze amper kent. Hij biedt haar een voorstel aan aan – hij zal haar geheim behouden, maar Darcy moet zijn ‘relatiecoach’ zijn. Hij wil zijn ex-vriendin terug, en aangezien Darcy haar bedrijfje liever privé houdt, stemt ze ermee in hem te helpen. Maar Darcy heeft nog een ander geheim: ze is verliefd op haar beste vriendin Brooke. Toen Brooke en een meisje dat in haar geïnteresseerd was het jaar ervoor naar de locker schreven om advies te vragen over hoe ze de interesse naar voren konden brengen, saboteerde Darcy ze opzettelijk uit jaloezie. Ondertussen helpt Darcy’s coaching van de jongen Brougham haar om hem te leren kennen, en terwijl ze hem steunt tijdens zijn relatieproblemen, realiseert ze zich tot haar schrik dat ze misschien gevoelens voor hem heeft.

Recensie

Ik vond dit boek helemaal geweldig! Het vinkte alle vakjes aan die ik leuk vond: teen romance, moeilijke relaties, liefdesbrieven, LGBTQ+ en volwassen worden.

Er is zoveel leuks aan dit boek. De personages zijn erg goed geschreven: je zult verliefd worden op elk personage omdat ze aanvoelen als echte mensen. De personages maken slechte beslissingen en fouten, waardoor het verhaal meer echt aanvoelt. Er was ook veel karakterontwikkeling voor de hoofdpersonages, die je, als de ontwikkeling er niet was geweest, een leeg gevoel zou hebben gegeven na het uitlezen van het boek. Dit boek leert je over verschillende perspectieven en kanten van iemands leven, en dat je niet zo maar vooroordelen over iemand kan hebben. Ik vond de schrijfstijl erg goed. Ik las het boek zo snel uit, dat het me deed me verlangen naar meer.

Ik vond van de manier waarop bi-representatie werd gepresenteerd erg goed. Darcy komt erg zelfverzekerd over, maar tijdens het lezen ontdek je dat ze veel gewicht met zich meedraagt met dat ze biseksueel is – mensen zijn niet zo ondersteunend geweest als ze hadden kunnen zijn. Sophie Gonzales doet geweldig werk door Darcy af te schilderen als iemand met veel diepgang en onzekerheden, evenals het belang van een ondersteunende gemeenschap.

Conclusie

Een goed geschreven boek met leuke karakters en een erg goede karakterontwikkeling. Het boek gaat heel goed om met bifobie. ‘Perfect on Paper’ is de perfecte rom-com.


Productinformatie
Geschreven door: Sophie Gonzales
Aantal pagina’s: 304
Uitgever: Wednesday Books
ISBN: 9781250769787
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!