These Witches Don’t Burn

Disclaimer: Dit boek is vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar!

“Een spannend verhaal over heksen en bereidt zijn alles op alles te zetten om je eigen leven te redden.”

Samenvatting

Hannah is een heks en dit mag niemand te weten komen. Als dit wel gebeurd, zouden haar krachten afgepakt kunnen worden. Hannah is een ‘elementaire heks’, wat betekent dat ze alle vier de elementen te beïnvloeden. Ze woont in Salem, maar zelfs daar mag ze haar krachten niet gebruiken. Hannah besteedt haar tijd met afspreken met haar beste vriendin, werken in en heksenwinkel, en een poging proberen te doen om haar ex-vriendin Veronica, te ontwijken. Als een vreselijk bloedritueel het vreugdevuur van school onderbreekt, heeft Hannah iets anders om zich zorgen om te maken: dit is werk van een bloedheks – de rivaliserende clan van de elementaire heksen. Haar coven is minder overtuigt en dwingt daardoor Hannah samen te laten werken met Veronica. Hannah is vastbesloten de bloedheks te ontmaskeren en is er bereidt alles voor te toen. Helaas blijkt dit lastiger dan het lijkt…

Recensie

Toen ik dit boek vond op Goodreads kon ik niet anders dan hem gelijk in mijn winkelmandje te stoppen. Heksen en LGBTQ+? Sign me up!

Gelukkig kan ik je vertellen dat ik dit een erg leuk boek vond. Het verhaal was erg vlot geschreven, dus ik vloog er zo door heen! De personages waren best makkelijk in elkaar gezet, dus het boek was totaal niet lastig om te lezen. Ik vond het erg fijn dat er in het boek geen groot drama werd gemaakt over Hannah’s seksualiteit, en dat bijna iedereen in het boek Hanna gewoon accepteerde voor wie ze is.

Ik ben erg verrast over hoe leuk ik dit boek vond: mijn verwachting was dat dit boek best ‘kinderachtig’ geschreven had kunnen zijn, maar dit was totaal niet zo. Ik vloog door het boek heen en wilde meer, dus heb ik gelijk het tweede deel gekocht!

Ik vond dit een erg leuk boek met leuke en interessante personages. De manieren waarop ze werden overgebracht was anders dan wat ik had gelezen, want er was weinig diepgang. Dit maakte het verhaal mysterieuzer en daardoor wilde ik hem nog sneller uit lezen.

Conclusie

Een interessant boek met leuke personages. De perfecte combinatie van heksen en spanning.

Productinformatie
Geschreven door: Isabel Sterling
Aantal pagina’s: 336
Uitgever: Razorbill
ISBN: 9780451480347
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!