De nieuwe Wendy

Disclaimer: Dit boek is vooralsnog alleen nog maar in het Nederlands verkrijgbaar!

“Een magisch boek met een romantisch randje.”

Samenvatting

In ‘De nieuwe Wendy’ volg je afwisselend de tweeling Sarina en Sula, die allebei een ‘Wendy’ zijn. Een Wendy zijn betekent dat een meisje een gave heeft waardoor ze magische krachten bezit en kan vliegen. Als Sarina wordt ontvoerd moet ze kiezen tussen gehoorzaam regeren over Helidan, of haar eigen lot in handen nemen. Sula komt erachter dat ze achter een legende aan moet om haar geliefde kapitein te redden van de dood, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met het verleden.

Recensie

Toen ik door Jami Leigh benaderd werd of ik interesse had in haar boek dat geïnspireerd is door Peter Pan, was ik gelijk verkocht! Ik ben verliefd op hervertellingen en al helemaal van mijn favoriete verhalen. Ik heb het boek dan ook in een dag verslonden en kijk heel erg uit naar de volgende delen.

De schrijfstijl van Jami Leigh is erg vlot en dus ook gemakkelijk te lezen. Ik vond het erg fijn dat ik het hele verhaal kon volgen zonder dat ik de rode draad kwijt raakte. Dit gebeurt bij mij nogal vaak, dat ik bij het lezen van een fantasyboek door alle andere details vergeet waar het boek echt over gaat, maar bij ‘De nieuwe Wendy’ had ik hier geen problemen mee. Ik vond het geweldig dat ik met elke nieuwe bladzijde nieuwe ontdekkingen deed over de wereld van Lumin en bleef maar lezen.

Ik wil er wel even bij zeggen dat er een aantal trigger-warnings in kunnen zitten, namelijk: seksuele handelingen, verwijzingen naar seksueel misbruik en PTSD. Ondanks dat Jami niet heel expliciet schrijft, is het wel belangrijk om deze op te noemen. De trigger-warnings staan op Jami Leigh haar website.

Jami Leigh, bedankt voor het schenken van ‘De nieuwe Wendy’! Zoals eerder vernoemd kijk ik erg uit naar de volgende delen en heb ik zin om weer in de wereld te duiken van Lumin (althans, dat denk ik 😉).

Conclusie

Een erg goed debuut met een leuk thema en een erg vlotte schrijfstijl. Zeker een aanrader voor liefhebbers van Peter Pan en fantasy!

Productinformatie
Geschreven door: Jami Leigh
Aantal pagina’s: 444
Uitgever: Jewel Books
ISBN: 9789083194400
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!