Vleugels van de dood

TW: vermelding van verkrachting & aanranding

“Een erg vlotte schrijfstijl. “

Samenvatting

De burgeroorlog in Nerefel weegt zwaar en de armoede neemt toe. Uit wanhoop van haar familie wordt het dorpsmeisje Brynn uitgehuwelijkt aan de edelman Gilroy. Wanneer Brynn zich meer voor haar verloofde openstelt en gevoelens van vertrouwen en veiligheid begint te ontwikkelen, wordt ze ontvoerd door de sluwe en wraaklustige Szarka, dienaar van de rebellenleider en de laatste magiër van Nerefel. Brynn raakt verwikkeld in een complot en komt in een duister en onbekend gebied terecht. Een sprookje voor young adults, waarin de schurken op een originele manier in de schijnwerpers worden gezet.

Recensie

Als allereerst wil ik Beau Charlotte heel erg bedanken voor het schenken van dit boek. Dit heeft geen positief of negatief effect op mijn recensie gegeven.

Ik zal je eerlijk zeggen, ik was niet weg van dit boek. Ik lees de laatste tijd iets minder fantasy, en hoopte heel erg dat dit boek mij weer helemaal terug in de fantasy-wereld zou brengen, maar dat was helaas niet zo. Ik wil wel zeggen dat ik de schrijfstijl van Beau Charlotte heel mooi vind. Ondanks dat de zinnen lang en beschrijvend waren, wist ze vlot lezende zinnen neer te zetten – ik had dit boek ook erg snel uit.

In het verhaal wordt er aangegeven dat er een ‘goede’ en een ‘slechte kant’ is, maar voor mijn gevoel was er niemand in dit verhaal ‘goed’ of ‘slecht’ – iedereen maakte erg twijfelachtige keuzes. Ook kon ik op een gegeven moment de hoofdpersoon niet meer uitstaan, mede door de situaties die tegen aanranding en verkrachting aangingen. Ik had soms het gevoel alsof deze zware onderwerpen een beetje werden weggewuifd door de hoofdpersoon en in het verhaal, en dat is totaal niet oké.

Ik heb uiteraard het boek wel uitgelezen, omdat ik echt een oprechte recensie over dit boek wilde geven. Ik denk gewoon dat dit niet het boek voor mij was. Ik kan inzien hoe sommige mensen dit een heel sterk fantasyboek zouden kunnen vinden, maar ik snakte naar iets meer vrolijke elementen, die helaas niet heel erg te vinden waren in het boek.

Conclusie

Ik wil Beau Charlotte nogmaals erg bedanken voor het schenken van dit boek. De schrijfstijl was heel vlot waardoor het boek wel lekker weg las. Door de twijfelachtige situaties en keuzes was ik niet weg van dit boek. Helaas was dit niet het boek voor mij.

Productinformatie
Geschreven door: Beau Charlotte
Uitgever: Clavis
Aantal pagina’s: 308
ISBN: 9789044842739
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!