Welkwoud

“Nog een Tahereh Mafi boek met een geweldige schrijfstijl.”

Samenvatting

Laylee, een dertien-jarig meisje, woont in Welkwoud – een erg koud gebied. Nadat haar moeder is overleden en haar vader het padje zoek is, blijft Laylee over als de laatste mordeshoor. Dit betekent dat ze lijken moet wassen en deze op weg moet sturen naar het hiernamaals. Laylee is haar kleur aan het verliezen van het harde werk en realiseert zich dat ze langzaam aan het sterven is. Op een dag staan er twee vreemdelingen op haar stoep: Alice & Olivier. Alice is gekomen om haar taak te vervullen uit het Verdermeer. Ze is doodsbang voor alles wat ze moet doen voor Laylee en Laylee zit eigenlijk helemaal niet op haar gasten te wachten. Zouden deze vreemdelingen een goede hulp zijn voor Laylee of loopt door hun alles in de soep?

Recensie

Dit boek is deel 2 uit de Verdermeer-serie. Helaas heb ik het eerste deel niet gelezen, wat misschien handiger was geweest. Als ik andere recensies over dit boek lees, lees ik overal dat er veel details in Verdermeer heeft gezeten, wat ik dus heb gemist. Als je van plan bent dit boek te lezen, raad ik je dus aan om eerst Verdermeer te lezen.

Tahereh Mafi haar schrijfstijl vindt ik nog steeds geweldig. Toch werd ik in het begin niet opgeslokt ik het verhaal. Mafi staat bekend om haar mooie beschrijvingen, wat in dit boek ook duidelijk naar voren kwam. Dit vind ik erg mooi, net zoals in de Touching Juliette serie.

Zelf denk ik dat dit boek wel bedoeld is voor iets oudere lezers. Het boek gaat over het lijken wassen, wat mij niet bepaald een goed onderwerp lijkt voor kinderen…

Conclusie

Een boek met een goede schrijfstijl. Een aanrader als je Verdermeer eerst hebt gelezen. Ook zeker een aanrader voor Tahereh Mafi fans.


Productinformatie
Geschreven door: Tahereh Mafi
Aantal pagina’s: 336
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9200000082164056
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!