De verbannen koningin

‘Wat een boek. Ik was hier echt niet klaar voor.’

Samenvatting

Jude is weer terug in de mensenwereld, haar wonden likkend van de laatste interactie met Cardan. Met de High Queen verbannen zou je zeggen dat Elfhame in rep en roer is. Maar niemand weet zelfs dat er een High Queen van Elfhame is. En dus trekt Jude bij Vivi en Oak in en begint met werken. Jude’s hart is gebroken, en dus doet ze wat ze altijd doet: plannen maken. Maar alles wordt weer overhoop gegooid als haar tweelingzus Taryn voor haar deur staat, smekend of ze terug wilt komen. En hoewel Jude verbannen is, en ze nooit meer voet in Elfhame wilde zetten, denkt Jude niet twee keer na om haar zus te helpen. En zo keert ze weer terug naar de wereld van leugenachtige, misleidende en prachtige Faerie. Terug naar de wereld waar Cardan heerst.

Recensie

Jongens, het laatste boek alweer. Ik was er niet klaar voor. Alle opgebouwde gevoelens uit de vorige twee delen kwamen als een boemerang weer terug. Ik heb geprobeerd zo langzaam mogelijk te lezen, om het gelukkige gevoel zo lang mogelijk te rekken. Dat is wat dit boek met me deed. Dus ja, ik heb er twee weken over gedaan. En ik ga me er niet voor verontschuldigen.

Holly Black heeft het weer geflikt hoor. Ik moet wel zeggen dat ik The Wicked King nog steeds een beetje leuker vind. Maar alsnog heb ik heel erg van dit boek genoten. Zoals ze in de vorige twee delen deed, heeft Holly Black ook in dit boek heel veel uitspraken laten langskomen in de tekst – of eigenlijk in Jude’s hoofd. Aan de ene kant krijgt de scène hierdoor wel een gelaagd gevoel, omdat het je doet denken aan het moment dat die zin voor het eerst werd uitgesproken. Maar aan de andere kant verliezen de woorden voor mij wel meer en meer hun betekenis, zeker als het meerdere zinnetjes zijn. Jammer, al zeg ik het zelf, want ik irriteerde me er een beetje aan.

Maar goed, nog steeds vind ik deze serie echt top. Daarnaast wilde ik het wel nog even hebben over de personages. Ik heb veel uiteenlopende meningen gehoord van mensen die zeiden dat de personages niet menselijk aanvoelden en irritant waren et cetera. Maar ik vond dat echt niet! Ik weet niet of het iets te maken heeft met het feit dat ik dit niet in mijn moedertaal las, maar dat lijkt me niet. Ik vind Jude’s badass karakter juist leuk om over te lezen. Ik voelde dat ik haar vaak benijdde om de dingen die ze deed en durfde, en dat is volgens mij helemaal geen negatief ding!

Conclusie

Ik wil voor niemand het einde bederven, dus daar zul je je eigen mening over moeten vormen. Ik vond het een leuk boek- en een geweldige serie. Die wordt zeker aan de all-time-favorites lijst toegevoegd, dat je dat weet :). Als je nog aan het twijfelen bent of je na boek twee moet stoppen, wil ik je graag zeggen dat je deel drie er ook nog wel bij kan hebben. Het knoopt vele eindjes bij elkaar en is daarom een essentieel deel van dit geweldige verhaal.


Productinformatie
Geschreven door: Holly Black
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Little Brown Books for Young Readers
ISBN: 9780316310420
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier