Tiny Pretty Things

”Een verhaal met de waarheid over de balletwereld”.

Samenvatting

We volgen in dit boek een drietal leerlingen op een balletschool in Manhattan. De drie meiden Gigi, June en Bette zijn compleet verschillend van elkaar. In de balletwereld is er maar één manier om je te onderscheiden van alle andere ballerina’s en dat is om de beste te zijn. De drie meiden doen er alles aan om de top te bereiken en zijn daarbij ook bereid om nare streken uit te halen. Toch zit er in dit verhaal veel liefde en passie en misschien ook wel wat vriendschappen. Wat gebeurt er als iedereen bereidt is om alles op alles te zetten om de beste te zijn? Wie haalt welke nare streken uit? En wie heeft ervoor gezorgd dat er ballerina’s regelmatig gewond raken?

.

Recensie

Ik had dit boek al erg lang op mijn verlanglijstje staan. Dit boek is recent vertaald naar het Nederlands en ik kon niet wachten om hem in mijn handen te hebben en te lezen.

Ik ben altijd al dol op balletverhalen geweest. Ik dans zelf al vanaf mijn vierde en vind het erg mooi om verhalen te lezen over de balletwereld – hoe gruwelijk het ook is. Ik had erg hoge verwachtingen van dit boek, maar deze zijn helaas niet waargemaakt.

Zelf vond ik dat er niet zo veel gebeurde in het boek. Je volgde de drie meisjes en leefde door hun ogen mee, maar niet zo erg dat je je compleet kon inleven in de drie meisjes. Er worden erg nare streken uitgehaald, wat soms er verrassend was. Verder vond ik het verhaal maar een beetje kabbelen. Tot het einde. In het einde gebeurde er iets heel onverwachts wat je met een open mond de laatste paar pagina’s laat lezen. Ik vind dat het einde van dit boek het boek echt gered heeft.

Toch weet je nog niet wie alles gedaan heeft. Hiervoor moet je het tweede deel lezen. Dit deel ben ik ook van plan gelijk te kopen, want ik wil graag weten wat er nu gaat gebeuren. Het einde van het verhaal is dus erg uitnodigend om het tweede deel te lezen.

Netflix is bezig met een dansserie gebaseerd op dit boek. Hier ben ik heel erg nieuwsgierig naar en ik kan niet wachten totdat ik ‘m kan zien! Er staat dat het in dit jaar 2020 uit moet komen, dus we zullen snel zien!

Conclusie

Dit boek is echt een aanrader als je net zoals ik van balletverhalen houdt. Ik vond dat het verhaal wel een beetje kabbelde, maar door alle plotselinge veranderingen kwam het verhaal weer op gang.


Productinformatie
Geschreven door: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
Aantal pagina’s: 404
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491587 
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!