Tweet Cute

Let op! Dit boek is alleen verkrijgbaar in het Engels.

‘Zoals beloofd: een schattig verhaal.’

Samenvatting

Dit verhaal draait om Jack en Pepper, twee tieners die beide zijn aangewezen om de Twitteraccounts van hun familiebedrijven te runnen. Pepper’s gezin staat aan het hoofd van de grote restaurantketen Big League Burger, terwijl Jack’s familie bekend staat om hun kleine vestiging van Girl Cheesing in New York. Wanneer BLB een nieuwe burger op het menu introduceert, is Jack er zeker van dat het een namaak is van hun eigen specialiteit. Snel tweet hij iets gevats over de situatie, niet wetende dat BLB klaar zat om uit te halen. Voor ze het weten raken Jack en Pepper verwikkeld in een echte Twitteroorlog, zonder te weten wie zich achter het logo verschuilt. Om dit alles nog even gecompliceerder te maken, gaan Jack en Pepper ook nog eens naar dezelfde school, trainen ze in hetzelfde zwembad en praten ze met elkaar over de mysterieuze app Weazel, ontworpen en gelanceerd door Jack. Hoe lang zal de anonimiteit stand houden? En hoe lang willen de twee nog anoniem blijven?

Recensie

Ik ga even eerlijk zijn: ik vond dit boek geweldig. Het was voor mij echt het juiste boek op het juiste moment, wat misschien wel een beetje invloed heeft gehad op mijn mening. Ik ga proberen deze recensie spoilervrij te houden, maar ik weet niet zeker of het me gaat lukken.

Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, draait dit boek om een Twitteroorlog. Dit vertaalt zich in dit boek in veel gevatte opmerkingen, sarcasme en een dosis verwijzingen naar hedendaagse popcultuur. Ik denk dat dit ook een van de redenen is dat ik dit boek zo leuk vind. Ook het tempo van het verhaal was prima: meer dan eens verloor ik mezelf helemaal in het verhaal. Ik was geïnvesteerd, vermaakt en geraakt. Wat me wel opviel aan het boek waren de weinige omgevingsbeschrijvingen. Veel van de scenering moest ik zelf verzinnen, wat me niet irriteerde, maar wel opviel.

Dus, toen ik het boek eindigde, wist ik bijna zeker dat het vijf bookies zouden worden. Maar toen begon ik pas te verwerken wat ik zo snel had gelezen. Ik kwam tot de realisatie dat sommige karakters een beetje zwak waren omschreven, naar mijn mening. Zo wilde ik eigenlijk wel zien hoe Pepper tegen het einde van het boek eindelijk wat moed zou vinden, maar die wens bleef onvervuld. Ook verdienden sommige bijpersonages meer personaliteit dan ze uiteindelijk kregen. Ik heb daaruit opgemaakt dat Tweet Cute niet echt een verhaal is dat wordt gedreven door haar personages.

Conclusie

Ondanks de kleine dingetjes die ik heb opgemerkt, houd ik nog steeds ontzettend van dit boek. Ik zou het iedereen aanraden die wat lichthartige romantiek in zijn/haar leven nodig heeft. Dit verhaal bevat namelijk een gezonde dosis gevatte opmerkingen, verwijzingen naar hedendaagse popcultuur en heerlijke burgers. Dit boek zal je geven wat je is beloofd: een schattig verhaal!


Productinformatie
Geschreven door: Emma Lord
Aantal pagina’s: 368
Uitgever: Wednesday Books
ISBN: 9781250237323
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier