An Enchantment of Ravens

‘Echt betoverend!’

Samenvatting

In deze fantasyroman worden we in een wereld gegooid die bestaat uit vier verschillende regio’s, elk vernoemd naar het seizoen waar de regio al eeuwig in leeft. Isobel, een schilder die in de eindeloze zomers van Whimsy woont, moet altijd oppassen met haar cliënten. Het fair folk kan zelf geen vakmanschap creëren, en dus richten ze zich op mensen om het voor hen te maken. En Isobel kan dat best aardig: haar prachtige portretten zijn bijna een fenomeen onder de fair ones. Dan, op een dag, staat de prins van de Herfstlanden op haar drempel: Rook. Isobel kan haar ogen niet van hem afhouden. Ze schildert het mooiste portret van hem, maar maakt daarbij één klein foutje: ze heeft zijn prachtige ogen menselijke emotie gegeven, net zoals ze had gezien. Woedend komt Rook haar halen om haar aan zijn eigen hof voor de rechter te slepen, maar ze zullen daar nooit aankomen. Een belangrijkere en gevaarlijkere strijd heeft de kop op gestoken, en Rook en Isobel hebben elkaar misschien wel harder nodig dan ze in eerste instantie dachten.

Recensie

Ik wist, voordat ik begon met het lezen van dit boek, dat mijn verwachtingen hoog waren. Er werd me gezegd dat An Enchantment of Ravens vooral aan te raden was aan fans van Een Hof van Doorns en Rozen, dus dat moest goed komen! En gelukkig bleek dat ook te gebeuren. Het boek verraste me op manieren die ik niet had zien aankomen, maar daar gaan we het vandaag niet te lang over hebben.

Allereerst wil ik even zeggen dat dit boek heel origineel is. Ik weet dat het thema met fae en hoven vaker voorkomt, maar de schrijfster heeft dat helemaal op haar eigen manier vertaald. De magie in dit boek blijft een beetje vaag, maar wordt net genoeg beschreven om je te laten merken dat het niet werkt als in andere boeken. Iets anders wat me opviel, was het rijkelijke gebruik van bijvoeglijk naamwoorden, waardoor de magische sfeer van het boek extra wordt aangedikt.

Het ding dat ik niet echt leuk vond in dit boek (en dit kan misschien wat zeggen over de inhoud, dus spoiler!) was de onmiddellijke chemie die tussen de twee hoofdpersonen ontstond. Ik snap waarom de schrijfster ervoor heeft gekozen (want: standalone) en ze heeft het prachtig uitgevoerd (want: echt een OTP), maar toch blijf ik er altijd een beetje huiverig voor. Maar mocht dit een thema zijn wat je graag ziet in je boeken, zou ik dit verhaal zeker aanraden.

Conclusie

An Enchantment of Ravens heeft echt mijn hart veroverd. Haar prachtige schrijfstijl en betoverende enscenering trokken me vanaf de eerste pagina het verhaal in. Ik zou het boek aanraden aan elke liefhebber van fantasyboeken, niet enkel fans van Een Hof van Doorns en Rozen. Trouwens, als je houdt van een niet al te zoetsappige romance, dan is dit boek misschien ook iets voor jou!

Productinformatie:
Geschreven door: Margaret Rogerson
Aantal pagina’s: 304
Uitgever: Simon and Schuster Publishing
ISBN: 9781481497589
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier