Meester Legende

“Een magisch tweede deel in de Caraval-serie.”

Samenvatting

Meester Legende is het tweede deel in de Caraval-serie. Het boek begint waar het eerste deel eindigde met Donatella die wakker wordt na het afsluitingsfeest van Caraval. In dit deel volg je Donatella en kom je erachter dat Donatella een deal heeft gemaakt met iemand die ze niet kent om mee te kunnen doen aan Caraval. Nu moet ze hiervoor betalen met informatie die Donatella alleen kan krijgen als ze Caraval wint. Het liefste wat Donatella wilt is haar moeder vinden, die vele jaren geleden is verdwenen. Om dit te kunnen bereiken moet ze de identiteit van Meester Legende zien te achterhalen. Dit is zeker niet zonder gevaren. In de nieuwe voorstelling van Caraval is namelijk alles echt. Hiernaast kan het winnen van Caraval het einde van Meester Legende betekenen.

Recensie

Eerlijk gezegd heb ik dit boek een half jaar uitgesteld. Doordat ik het eerste deel zo leuk en magisch vond, twijfelde ik of ik het tweede deel net zo leuk zou vinden. Ook was ik erg gehecht geraakt aan Scarlett, en zat niet echt te wachten op dit geschreven deel in het perspectief van Donatella. Toch keek ik in dit deel met een ander licht naar Donatella – ik vond haar veel aantrekkelijker als persoon en was zowat meer geïnteresseerd in haar leven dan dat van Scarlett. Ik raakte ook snel gehecht aan Dante, die ik in het eerste deel helemaal niet zo leuk en aardig vond.

Toen ik begon met Meester Legende, was ik best wel bang dat de verhaallijn en het spel zelf erg hetzelfde waren. Het spel zelf was wel anders dan het eerste deel – dit keer was alles echt in plaats van magie. Toch vond ik het wel jammer dat in beide delen er een echtgenoot was, waar een personage aan vast zat.

Stephanie Garber heeft zich in dit deel weer overtroffen. Ik vond dit boek weer geweldig geschreven. De magische stijl van het eerste deel zat ook in dit deel. Ik kan niet wachten om het laatste deel Finale te lezen.

Conclusie

Nog een magisch boek van Stephanie Garber. Een erg goed tweede deel van de serie in het perspectief van Donatella. Ik zou je zeker aanraden om het eerste deel te lezen, anders herken je sommige dingen niet.


Productinformatie
Geschreven door: Stephanie Garber
Aantal pagina’s: 411
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024571772
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!