Zij en ik

”Een goed boek met een erg goede betekenis”.

Samenvatting

Jupiter en Courtney zijn beste vrienden. Ze zijn bijna altijd bij elkaar en vertellen elkaar bijna alles. Courtney is al jaren verliefd op Jupiter, die onbereikbaar is omdat ze namelijk op meisjes valt. Als het meisje Rae in de twee beste vrienden hun leven stapt, voelt Courtney zich tot haar aangetrokken. Ook Jupiter zit Rae wel zitten. Ondertussen weet Rae niet of ze op Courtney of op Rae valt. Wanneer Jupiter dreigt haar beste vriend kwijt te raken aan het meisje dat ze leuk vindt neemt ze een erg drastische maatregel die alles zal veranderen…

.

Recensie

Dit boek is geschreven vanuit de perspectieven van Jupiter, Courtney en Rae. Een opvallend punt is dat de drie perspectieven niet afgewisseld worden, maar opgedeeld in drie delen. Eerst lees je het boek vanuit Courtney zijn perspectief, dan vanuit Rae en je eindigt met Jupiter. Dit idee vond ik erg origineel. Bij elk perspectiefwissel gaat het verhaal direct verder waar het vorige was geëindigd.

Dit boek begint een beetje traag, voor mijn gevoel. Toen ik dit boek oppakte moest ik even doorzetten om verder te lezen. Daarna begon het verhaal wat meer op gang te komen en las ik snel verder.

Ik vind dit een erg belangrijk boek met veel belangrijke aandachtspunten en gebeurtenissen. Het boek laat zien dat het oké is om gevoelens te hebben en dat het oké is om jezelf niet in een bepaald hokje te plaatsen. Nic Stone heeft dit heel erg mooi uitgelegd. Daarom denk ik ook dat Zij en ik een belangrijk boek is om te lezen.

Conclusie

Een erg goed boek met een goede betekenis. Op het begin moet je wel eventjes in het boek komen, maar daarna lees je het boek snel uit.


Productinformatie
Geschreven door: Nic Stone
Aantal pagina’s: 288
Uitgever: Best of YA Books
ISBN: 9789000363902
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!