De Beminde

‘Bereid je voor op heel wat prachtige jurken.’

Samenvatting

Maak kennis met Hollis Brite, een meisje dat is opgegroeid in Keresken Castle, net als alle andere dochters van adel in Coroa, altijd strevend naar de aandacht van Koning Jameson. Zijne Majesteit was niet actief op zoek naar een koningin, tot de komst van Hollis. Door zijn eindeloze stroom van cadeaus en complimenten denkt Hollis dat hij toch echt van haar houdt en haar aan het voorbereiden is op een verloving. Vol blijdschap tracht Hollis Koning Jameson en zijn hof ervan te overtuigen dat ze een prima koningin zal zijn. Maar dan arriveert er een nieuwe familie uit Isolte, een koud buurland van Coroa. Vanaf het moment dat Hollis oogcontact maakt met één van de donkerharige vreemdelingen, slaat haar hart op hol. Ze weet dat zijn komst niets goeds kan betekenen en probeert uit alle macht haar gevoelens voor haar naasten te verbergen. Maar hoe ver zal ze gaan om haar plek naast de koning te behouden? Zal ze in staat zijn ware liefde opzij te schuiven?

Recensie

Ik ga gewoon even direct zijn en zeggen dat ik dit boek niet leuk vond. Ik had hoge verwachtingen (misschien wel té hoog), die bij lange na niet zijn vervuld, helaas. Er waren zeker wat scènes die me beter bevielen dan andere scènes, maar over het algemeen vond ik dit boek hoogst frustrerend. Ik zal daar later zeker meer over praten, maar ik wilde me eerst focussen op het positieve.

Wat ik me nog kan herinneren van De Selectie, is dat Kiera Cass de kunst van het omschrijven van jurken zeker onder de knie had. Haar manier van schrijven had de macht om mij compleet op te slokken en te transformeren in het meisje dat door het paleis walste met lange rokken die om haar enkels dansten. En gelukkig waren dit soort momenten ook in De Beminde aanwezig. Ze maakten voor mij een hoop goed.

Maar nu wil ik me toch even richten op het frustrerende stuk. Ik ben bang dat dit een beetje vaag gaat klinken omdat ik spoilers wil voorkomen. Mijn grootste ergernis in dit boek lag bij haar personages. Die waren zo vlak als maar kon. Ik kan me niets meer herinneren van geen enkel personage. Het is letterlijk gewoon leeg. Er waren geen onvolkomenheden, geen worstelingen, geen greintje tegenwerking. Toen dat me eenmaal duidelijk werd, werd het ineens ook logisch dat de relaties tussen die personages me helemaal niet aanspraken. Ze voelden erg gehaast en geforceerd aan (mocht je dit boek wel gelezen hebben, dan denk ik dat je weet waar ik het nu over heb). In conclusie: ik moest niets hebben van de personages en hun onderlinge relaties, maar ook het plot sprak me niet echt aan. Pas tegen het eind werd het interessant, wat ik toch wel een misser vond. Dus ja, dit was niet echt een boek voor mij.

Conclusie

Ik hoop dat ik je niet compleet heb weggejaagd met al mijn furie jegens dit boek. Ik ben gewoon een tikkeltje gefrustreerd, dat is alles. In alle eerlijkheid weet ik niet zo goed hoe ik dit boek moet aanraden. Ik denk dat je er zeker van moet zijn een fan te zijn van instant-love verhalen. En oh, als je net als ik dat magische gevoel van de jurkenscènes van Kiera Cass mist, zal dit boek je op sommige stukken aangenaam verrassen.


Productinformatie:
Geschreven door: Kiera Cass
Aantal pagina’s: 272
Uitgever: Best of YA Books
ISBN: 9789000372751
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!