Veel liefs

‘Realistisch, origineel en hartverwarmend.’

Samenvatting

Wanneer Tiffy haar ex voor de zoveelste keer verlaat, belooft ze zichzelf dat dit de laatste keer is. Wanhopig op zoek naar een andere plek dan het huis van haar vrienden, reageert Tiffy op een advertentie van Leon. Leon heeft op zijn beurt het geld hard nodig en heeft zijn vriendin Kay beloofd dat er niets zal gebeuren. Met de nachtdiensten van Leon en de 9-5 baan van Tiffy zullen de twee elkaar toch nooit zien. Desalniettemin, een appartement en bed delen kan best intiem voelen. Daarom gaat alle contact via Kay. Kleine dingetjes worden op sticky notes achterlaten in het appartement. En langzaamaan vormen Leon en Tiffy een band. Maar door verkeerd gedetineerde broers, irritante ex-vriendjes en een zoektocht naar een lang vergeten liefde, verstrengelen de levens van de twee huisgenoten zich met de dag meer en meer. Wat grappig is, want Leon en Tiffy hebben elkaar nog steeds niet ontmoet.

Recensie

God, wat een geweldig boek! Ik realiseer me nu dat ik echt klaar was voor een lieve romance, en dit boek heeft me dat zeker gegeven. En zelfs meer dan dat: het oversteeg mijn verwachtingen. Veel liefs gaf me alles wat ik nodig had en meer.

Om te beginnen vond ik alle hoofdpersonages helemaal geweldig. Beide karakters waren zo plezant en levensecht. Ik kreeg wel een beetje het gevoel dat de schrijfster zich meer op de persoonlijkheid van Tiffy heeft gestort, maar toch bleef ook Leon heel leuk om over te lezen. Wat heel fijn was, is dat de schrijfster onderscheid maakte tussen de twee oogpunten door haar schrijfstijl aan te passen aan het personage. Tiffy’s stukjes werden geschreven in een ‘normale’ schrijfstijl, met een smeuïge mix tussen dialoog en gedachtes. De stukjes van Leon voelden een beetje kortaf, met een sterke hang naar dialoog. Het duurde dan ook even tot ik gewend raakte aan deze vreemde schrijfstijl, maar toen dat eenmaal gebeurde, werd het ook logisch en paste het op de één of andere manier perfect in het verhaal.

Het tweede waar ik over wil praten, gaat wat spoilers bevatten. Dus, als je dit boek nog niet hebt gelezen, weet je wat je te doen staat. Ik kon namelijk heel erg op prijs stellen hoe realistisch en modern de inhoud van het boek was. Hoe bijvoorbeeld de gedetineerde Richie door zijn trial moest worden geholpen en dat Tiffy erachter komt dat ze emotioneel is mishandeld: het was er allemaal. En het had ook echt invloed op de rode draad van het verhaal, net als het zou zijn in het echte leven. Dus, naast het feit dat dit boek een hartverwarmende romance is, bevat Veel liefs ook nog eens een gezonde dosis realiteit.

Conclusie

Ik hoop dat ik mijn liefde jegens dit boek een beetje heb kunnen overbrengen. Nu rest mij alleen nog de taak om je ervan te overtuigen dat jij het net zo leuk kunt gaan vinden. Ik denk dat ik dit boek de komende tijd aan iedereen om me heen zal aanraden, dus ook jij kunt er niet aan ontkomen! Ga het lekker lezen, want het is origineel, realistisch en natuurlijk héél erg hartverwarmend.


Productinformatie:
Geschreven door: Beth O’Leary
Aantal pagina’s: 336
Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026145926
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier