Weersta me

“Een boek met onverwachte wendingen en een goed einde”.

Samenvatting

Weersta me is het vijfde deel in de Touching-Juliette serie. Het verhaal begint met de laatste scene van het vorige deel Heel me, maar is vanuit Kenji zijn perspectief te lezen. Als je Schaduw me, Kenji’s novelle hebt gelezen, zal het eerste hoofdstuk overlappen met een hoofdstuk uit Schaduw me. Na het explosieve einde van Heel me, wilde je heel graag weten wat er nu zou gebeuren. Juliette werd ontvoerd en bevindt zich ver weg van Sector 45. Juliette moet haar herinneringen op een rijtje proberen te zetten. Ze wordt verscheurd door verdriet en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Door onverwachte gebeurtenissen lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen.

Recensie

In dit deel lees je vanuit drie perspectieven: Die van Juliette, Warner & Kenji. Ik was hier heel blij mee, want het is geen geheim dat ik een groot fan ben van Kenji. Toch vond ik dat alle drie de personages in dit boek toch wat oppervlakkig geschreven zijn. Er was wel diepgang in de personages, maar niet zo erg als we van Tahereh Mafi gewend zijn.

Op een gegeven moment vond ik ook dat opeens iedereens leven was ingestort en dat het allemaal erg zielig was. Hier irriteerde ik me best wel aan. Gelukkig wordt dit allemaal wel weer wat beter, maar ik vond het wat dramatisch. Ook vind ik dat er best wel veel plot twists in het boek voorkwamen. Eigenlijk net iets te veel.

Het einde van het boek vond ik wat het boek toch wel een erg goed boek maakte. Ik heb verschillende meningen over het einde van het boek gehoord – de ene vond het geweldig, de ander verschrikkelijk. Ik vond het eigenlijk wel een goed einde. Ik kan hierbij ook niet wachten tot het volgende deel Verbeeld me uitkomt.

Ik denk wel dat als dit boek niet de nadruk legde op Juliette, Warner en Kenji, dat ik het boek niet zo geweldig zou vinden. Het helpt natuurlijk heel erg dat deze personages in mijn top 5 personages staan. Dus als je geen groot fan bent van hun personages (wat nogal onwaarschijnlijk is omdat ze zo geweldig zijn, haha), dan is dit deel in de serie denk ik niet het deel voor jou.

Conclusie

Het vijfde deel in een geweldige serie, met een iets minder spectaculair deel. Behalve dat er erg veel plot twists in dit boek zitten, waren de personages een beetje oppervlakkig geschreven. Toch vond ik dat het einde van dit boek het boek maakte.


Productinformatie
Geschreven door: Tahereh Mafi
Aantal pagina’s: 354
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463492119
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!