Schim en Schaduw

“Een goed fantasyboek met net het juiste tikje duisternis dat je nodig hebt.”

Samenvatting

Alina Starkov is een weeskind die samen is opgegroeid met haar beste vriend Mal. Dit verhaal speelt zich af in Ravka, dat verdeeld is door een grote duisternis en volcra’s, een soort monsters, dat het land opsplitst in tweeën. De Grisha’s zijn mensen met bepaalde krachten, zoals de kracht van vuur. Ze worden gecreëerd en krijgen les in hun krachten. De Grisha’s worden geleid door de Duisterling. Als Alina voor de schaduwvlakte komt te staan en ziet dat haar beste vriend Mal wordt aangevallen door de dodelijke volcra, komt er in Alina een kracht op waarvan ze niet wist dat ze deze had. Ze wordt door deze kracht met de andere Grisha’s naar het koninkrijk gestuurd en komt in contact met de Duisterling. Hierdoor belandt Alina in een wereld vol met luxe en magie, maar de vraag is of Alina wel zo lang met deze luxe kan leven…

Recensie

Schim en Schaduw is het eerste deel in de Grisha-triologie, wat opgepakt is door Netflix en een serie van word gemaakt. Ik ben super enthousiast en kan niet wachten om te zien wat ervan gemaakt word.

Toen ik dit boek kocht had ik erg hoge verwachtingen. Het was al een tijdje terug dat ik een fantasyboek had gelezen, dus ik hoopte verrast te zijn. Gelukkig viel ik snel weer in mijn fantasywereldje, en had erg veel plezier met het lezen van dit boek.

Leigh Bardugo heeft met dit boek een mooie wereld neergezet met mooie elementen uit het vroegere Rusland, dat prachtig en gruwelijk is tegelijkertijd, vol mysterie en prachtige elementen. Haar schrijfstijl is duidelijk en helder, met veel aandacht voor detail. Ik werd vanaf het begin helemaal in het verhaal meegetrokken en wilde het boek in een ruk uitlezen.

Wat ik erg leuk aan dit vond was de karakterontwikkeling van elk van de personages. Aan het begin van het boek word Alina voorgesteld als een klein en schriel meisje, maar aan het einde van het boek kan je zien hoe ze gegroeid is.

Conclusie

Een erg mooi boek dat lekker wegleest met een goede schrijfstijl. Dit boek is precies wat je nodig hebt als je opzoek bent naar een fantasyboek dat een tikje aan de duistere kant ligt. Ik kan niet wachten om het tweede en derde deel te lezen!


Productinformatie
Geschreven door: Leigh Bardugo
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789020679748 
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!