Shiny Broken Pieces

“Een boek vol met onverwachte gebeurtenissen en antwoorden op je eerdere vragen.”

Samenvatting

De levens van June, Bette en Gigi staan in het teken van hun opleiding op een balletschool in Manhattan, waar alleen de allerbeste dansers worden toegelaten. In hun laatste jaar van de opleiding strijden de meiden om een plek in het balletgezelschap in New York. De inzet is erg hoog en de meiden hebben veel te verliezen. De drie meiden zullen lastige keuzes moeten maken, bijvoorbeeld tussen ballet en hun eerste echte liefdes. Dit jaar ligt de lat hoger dan ooit, ook tussen de meiden en hun opgeloste problemen. Er worden erg veel nare streken uitgehaald wat kan zorgen voor de ondergang van de meiden en de school. Na zo veel jaren vol audities, kapotte spitzen en veel gebroken harten, komt het allemaal aan op deze laatste dans. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

Recensie

Nadat ik het eerste deel had gelezen, wilde ik gelijk dit deel lezen, maar moest helaas nog even wachten totdat dit boek opnieuw uitgegeven zou worden. Het laatste boek eindigde met een soort van open einde, dus ik was erg benieuwd naar hoe het verhaal zou eindigen. Ik vond helaas het vorige boek erg tegenvallen, waardoor ik een ook wel beetje bang was om het tweede deel te lezen. Gelukkig vind ik het tweede deel veel beter dan het eerste. In Tiny Pretty Things vond ik de schrijfstijl wat saai, het boek las niet echt lekker weg. Ook was het wat gewelddadig, wat ik in Shiny Broken Pieces erg mee vond vallen.

Ik las dit boek erg snel weg, waar ik met Tiny Pretty Things meer moeite mee had. Ik ergerde me in het eerste deel heel erg aan dat je elk hoofdstuk vanuit een ander perspectief leest, namelijk dit van June, Bette en Gigi. Toen ik dit deel las had ik hier helemaal geen problemen mee. Er gebeurde elk hoofdstuk meer, waardoor je zo nieuwsgierig raakt dat je snel door het verhaal heen las.

Terwijl ik dit boek aan het lezen was vroeg ik mij echt af hoe het verhaal zou eindigen. Ik hoopte dat ik in dit boek antwoorden op al mijn vragen zou krijgen. Gelukkig zijn deze vragen beantwoord en eindigde het verhaal hoe ik ook wel verwachtte dat hij zou eindigen. Je kreeg naar mate je verder las steeds meer hints totdat je eindelijk de antwoorden kreeg waar je al lang naar op zoek was.

Conclusie

Een goed tweede deel die je lekker wegleest met antwoord op je eerdere vragen. Zeker een aanrader als je van balletverhalen en thrillers houdt.


Productinformatie
Geschreven door: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
Aantal pagina’s: 332
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491662
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!