Tussen de beesten en wilde rozen

“Een magisch en donker verhaal met erg mooi geschreven personages.”

Samenvatting

In dit verhaal volgen we Cerys, de dochter van een hovenier. Cerys draagt magie met haar mee – hiermee kan ze mooie bloemen laten groeien. Helaas is deze magie ontstaan door een vloek, een herinnering aan de dag dat haar moeder overleed in het bos. Als haar beste vriendin Anwen wordt gekroond, wordt het koninkrijk aangevallen door enge wezens uit het magische woud. Dit is het begin voor Cerys om de Vrouwe van het Woud te vinden om zo het koninkrijk te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan dat ze gedacht had en als er veeel geheimen boven water komen, is de enige optie overleven. Tijdens deze lastige missie wordt ze geholpen door een sterkte beer en een kleine, oranje vos.

Recensie

De kaft van dit boek was al genoeg voor mij: ik moest dit boek hebben. Toen ik het boek eindelijk in mijn handen kreeg, heb ik hem in 1 keer uitgelezen.

Je leest dit boek vanuit de perspectieven van Cerys en de Vos. Cerys is erg dapper en is vastbesloten om het koninkrijk te redden. Haar personage wordt heel erg levendig beschreven, waardoor je als lezer met Cerys meeleeft. Het perspectief van de Vos heeft een andere schrijfstijl, een meer sprookjesachtige schrijfstijl. Toen ik uit de Vos zijn perspectieven las, had ik soms het gevoel alsof ik een ander boek aan het lezen was. Vos zijn personage is erg goed in wegvluchten, maar heeft ook een dappere kant. Het leuke aan Vos vond ik ook dat hij erg grappig werd geschreven. Hierbij is de Vos zeker mijn favoriete personage uit dit boek.

De schrijfstijl van Ashley Poston is erg prettig. Je wordt meteen het verhaal ingezogen en het boek is niet gecompliceerd geschreven, waardoor je snel de bladzijdes omslaat. Je wordt als lezer steeds verrast door onverwachte wendingen en wordt nieuwsgierig naar hoe het boek afloopt.

Conclusie

Dit boek is zeker een aanrader als je van donkere fantasie boeken houdt, zoals ik. Ik verslond dit boek in minder dan en dag en wilde eigenlijk meer. Het boek zit vol onverwachte gebeurtenissen en leest erg vlot weg.


Productinformatie
Geschreven door: Ashley Poston
Aantal pagina’s: 301
Uitgever: Best of YA
ISBN: 9789000375271
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!