Een vloek zo eenzaam

“Een magisch boek met een donker randje.”

Samenvatting

Prins Rhen is vervloekt: hij moet keer op keer dezelfde herfst van zijn 18e jaar opnieuw beleven. De vloek kan alleen worden verbroken als er een meisje verliefd op hem wordt. Makkelijk, dacht Rhen. Totdat hij aan het einde van elk seizoen veranderde in een bloeddorstig monster. Het monster heeft zijn hele volk verscheurd, inclusief zijn familie. De enige die nog over zijn, zijn prins Rhen en zijn lijfwacht Grey. Na 327 seizoenen nadert het allerlaatste seizoen en ze hebben al hun hoop gevestigd op het laatste meisje. Totdat Harper hun wereld in wordt gezogen…

.

Recensie

Een vloek zo eenzaam is een hervertelling van ‘Belle en het Beest’. Zelf wist ik niet echt of ik dit echt leuk zou gaan vinden, want vaak vind ik hervertellingen altijd vaak slechter dan het originele verhaal. Ik ben ontzettend verrast en zou dit boek ook erg aanraden.

Ik verwachtte een verhaal vol romantiek en fantasy doordat het een hervertelling was. Ik had daarom niet gedacht dat er dan ook meer spanning in zou zitten dan romantiek. Vanaf het begin ben je gelijk nieuwsgierig hoe het gaat aflopen tussen Harper en Rhen. Het verhaal wordt ook verteld vanuit hun perspectieven, waardoor je beide personages steeds beter leert kennen. Beide hoofdpersonages worden erg sterk neergezet. Je komt erachter dat Harper cerebrale parese heeft, en hoe dit haar sterker maakt. De relatie tussen Harper en de personen waar ze van houdt is erg goed neergezet. Je leeft hierdoor echt met haar mee.

De schrijfstijl van Brigid Kemmerer is erg aangenaam en leest makkelijk weg. Ondanks het grote aantal bladzijdes had ik niet het gevoel alsof ik erg lang over het boek deed. Dit boek is zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in fantasy en Young-adult.

Conclusie

Een magisch boek dat toch ook erg spannend is. De personages zijn erg goed beschreven en de schrijfstijl van Brigid Kemmerer zorgt ervoor dat je dit boek snel uitleest. Zeker een aanrader!


Productinformatie
Geschreven door: Brigid Kemmerer
Aantal pagina’s: 480
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491730
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!