Wat zou Justyce doen?

“Een aangrijpend vervolg.”

Samenvatting

Dit vervolg op ‘Wat zou Martin doen?’ gaat over Quan en Justyce die elkaar brieven sturen. Martin studeert in Yale en gaat een rijke toekomst tegemoet. Dit boek gaat over een andere zwarte jongen die misschien niet alles goed doet, maar het wel goed bedoeld. Quan zit in de gevangenis en krijgt op een dag een brief van Justyce. De jongens schrijven naar elkaar en Quan hoopt dat Justyce hem kan helpen met de situatie waarin Quan is belandt.

.

Recensie

Ik was heel erg benieuwd hoe Nic Stone dit boek zou neerzetten. ‘Wat zou Martin doen?’ vond ik al heel goed geschreven, dus dit kon alleen maar beter worden. Dit boek heeft mijn hoge verwachtingen zelfs overtroffen.

Nic Stone heeft weer een diverse schrijfstijl waarin brieven worden afgewisseld met herinneringen uit het verleden. Er was veel afwisseling in het verhaal en de discussie’s die ook in het verhaal van Justyce voorkwamen, kwam in dit boek ook voor. Je leert in dit verhaal een andere kant van rassenongelijkheid waar Nic Stone over schrijft. Ze geeft de boodschap dat jongeren iemand nodig hebben om in te geloven en wat dit voor iemand kan betekenen.

De boeken van Nic Stone slagen erin om lezers te betrekken bij haar belangrijke thema’s die veel meer door veel jonge mensen zouden moeten worden besproken. Dit boek trok zeker mijn aandacht.

Conclusie

Een heftig verhaal dat door veel lezers gelezen zou moeten worden. Zeker een aanrader voor mensen die meer willen lezen over racisme en etnische profilering. Ook een aanrader voor liefhebbers van The Hate U Give.


Productinformatie
Geschreven door: Nic Stone
Aantal pagina’s: 244
Uitgever: Best of YA
ISBN: 9789000376223
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!