Val en verlossing

Disclaimer: Deze recensie kan spoilers bevatten!

”Een laatste deel vol spanning met geweldige personages.”

Samenvatting

In het derde en laatste boek van de Grisha trilogie is Alina samen met haar vrienden belandt bij de Apparat, waarvan ze zijn hulp tegen haar zin moest accepteren. Het liefste wilt Alina ontsnappen aan de Apparat en op zoek gaan naar de Vuurvogel, de derde versterker. Samen met Mal en hun vrienden gaan ze op zoek naar de derde versterker en de prins, waarvan ze niet eens zeker weten of hij nog in leven is. In dit deel zal Alina nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivalen opzij moeten zetten om op zoek te gaan naar de Vuurvogel. Maar terwijl Alina onderweg is, ontdekt ze iets dat de band tussen de Duisterling en Alina voor altijd zal veranderen. Het doden van de Vuurvogel lijkt de enige dat Ravka kan redden van de totale vernietiging van de Duisterling. De vraag is, kan Alina deze consequenties wel aan?

Recensie

Nadat ik het tweede deel, Dreiging en duisternis had gelezen, dook ik meteen in dit boek. Ik moest weten wat er nu zou gebeuren met Alina en haar vrienden. Je duikt gelijk in een verhaal met spanningen en kan niet wachten totdat er serieuze actie ondernomen wordt. In het vorige deel had ik dit gevoel helemaal niet, dus ik was erg blij dat ik gelijk in het verhaal werd gegooid en kon blijven lezen zonder dat het verhaal saai werd.

Ik vind dit deel een erg mooie schrijfstijl hebben. De wereld werd door Leigh Bardugo heel goed neergezet, en ik was eindelijk gewend geraakt aan alle verschillende termen, waardoor ik minder de woordenlijst aan het einde moest gebruiken. De personages zijn in dit deel nóg krachtiger neergezet en ik had het gevoel alsof iedereen die in het verhaal nog overgebleven was meer de kans kreeg om zich te ontwikkelen. Hierdoor leefde ik meer met de personages mee en had ik het gevoel alsof de personages ook meer aan elkaar verbonden waren.

Wat ik jammer aan dit boek vond was dat ik stiekem hoopte op een ander einde. De confrontatie aan het einde had ik eerlijk gezegd wel verwacht, maar toch hoopte ik dat het einde wat minder voorspelbaar zou zijn… Hier kan ik natuurlijk niet te veel over zeggen, maar ik ben aan de andere kant ook wel tevreden met het einde, want nu lijkt het verhaal net een sprookje met een goed einde.

Ik kan absoluut niet wachten op de Netflix-serie die 23 april (!!) op Netflix komt! Ik hoop dat de serie dezelfde magie bevat (en dan bedoel ik niet de fysieke magie, haha) en dat ik net zo verliefd op de personages wordt als in het boek.

Conclusie

Een goed laatste deel met een einde waarvan ikzelf een beetje teleurgesteld was, maar het is maar net wat bij jou in de smaak valt. De personages zijn erg goed ontwikkeld en Bardugo heeft weer een erg mooie wereld neergezet.


Productinformatie
Geschreven door: Leigh Bardugo
Aantal pagina’s: 464
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789020679786 
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!