Body Positive Power

Geschreven door: Megan Jayne Crabbe

‘Iedereen zou dit boek moeten lezen. Echt iedereen.’

Samenvatting

In dit boek over Body Positivity brokkelt Megan stukje bij beetje de muren van de dieetcultuur af, om haar lezers te laten zien wat voor wereld ze missen: een wereld waarin slank zijn niet belangrijk is. Ze laat geen enkel aspect aan het toeval over, en met goed onderbouwde argumenten vecht ze tegen de vetfobie waar zowat de hele wereld onder lijdt. Ook vertelt ze in dit boek over haar eigen worstelingen, en de persoonlijke ervaringen van andere vrouwen. Een compleet en vernieuwend boek voor iedereen die klaar is met zelfhaat.

Recensie

Wat een fantastisch boek! Ik zou willen dat ik al deze bladzijdes digitaal kon opslaan in mijn brein, want ik. Wil. Niet. Zonder! Ik wist niet hoe diep die dieetcultuur in onze maatschappij zit geworteld. Ik dacht: ‘iedereen slaat wel eens een koekje over,’ maar hoe verder ik in het boek vorderde, hoe meer ik leerde, en hoe meer ik begreep hoe ongevoelig onze maatschappij is als het aankomt op gewicht.

Megan heeft in haar boek ook rekening gehouden met het feit dat iedereen die dit boek leest, dingen anders kan opvatten dan dat zij ze bedoelt. Hier gaat Megan fantastisch mee om. Je merkt aan elk woord, elke zin, dat erover na is gedacht, en met elke bladzijde voel je je zelfvertrouwen groeien!

Het feit dat dit enorme boek over één en hetzelfde gaat, kan ervoor zorgen dat je wat terughoudend bent om dit boek op te pakken, maar geloof mij: zodra je in dit boek rolt, zie je dat het heel anders ligt. Door (eigen) ervaringen, tips, artikelen en quotes in het boek te verwerken, voelt het niet meer als een lang betoog, maar als een verhaal. Een verhaal dat iedereen zou moeten lezen.

Conclusie

Body Positive Power is echt een goed boek! Ik zou het alles en iedereen aanraden, want ik heb oprecht het gevoel dat ik nu anders naar de wereld kijk. Ik hoop ook echt dat je, als je zelf problemen hebt met je zelfbeeld (of je wereldbeeld), dit boek echt gaat lezen (en medische hulp zoekt, indien van toepassing).