Break a leg

Geschreven door: Chinouk Thijssen

‘Dit was me toch een emotionele rollercoaster’.

Samenvatting

In het tweede deel van de Truth or Dance serie wonen Nikki, Zoë, Lisa en India samen in een huis. Ze zijn begonnen met hun vervolgopleiding. In de zomervakantie hebben de meiden niks gehoord van hun anonieme stalker “Truth or Dance” die hun nare berichtjes stuurt en de meiden dwingen om bepaalde dingen te doen. De vriendinnen denken dat dit over is. Totdat India een naar berichtje binnen krijgt…

Recensie

Wat een rollercoaster! Ik heb gelachen en gehuild om allerlei redenen. Chinouk Thijssen schrijft heerlijk vlot waardoor dit een fijn boek is om te lezen. Elk hoofdstuk is spannender dan die daarvoor en daardoor blijf je lezen.

Aangezien ik erg heb genoten van het eerste deel keek ik heel erg uit naar het tweede deel. Dit deel vond ik nog beter dan Truth or Dance. Er zat meer spanning in waardoor ik het boek nog sneller weg las. Zelf dans ik al sinds mijn vierde en het idee dat er zo iets spannends in een balletomgeving kan gebeuren vind ik fascinerend.

In dit deel was ik heel erg aan het twijfelen wie de stalker was. Ik had wel een vermoeden, maar na elk hoofdstuk werd je weer op het verkeerde been gezet.

Conclusie

Een mooi boek dat interessant is voor niet alleen mensen die van dansen houden, maar voor iedereen die van thrillers houd. De boeken lijken een beetje op de Pretty Little Liars-serie, met een anonieme stalker die je dingen laat doen via bedreigende berichtjes. Dit boek eindigt met een heftige cliffhanger zodat je eigenlijk niet kan wachten tot Dance or Die.