Vijf stappen van jou

Geschreven door: Rachael Lippincott, Mikki Daughtry en Tobias Lanconis

“Ik heb gewoon een gênante hoeveelheid keren gehuild tijdens dit boek.”

Samenvatting

In het ziekenhuis “Saint Grace’s”, dat Stella al sinds haar zesde haar tweede huis noemt, ontmoet ze op een dag Will. Beiden hebben CF – kort voor Cystic Fibrosis – waardoor hun longen het langzaamaan steeds moeilijker maken om te ademen. Op het eerste gezicht vindt Stella de rebelse Will maar niets, maar ze raakt steeds meer aan hem gewend, tot het punt waarop ze zichzelf betrapt op verliefdheid. Maar ze kan niet bij hem in de buurt komen, niet verder dan zes stappen. Zeker niet als ze nog kans wil maken op een longtransplantatie. Will, daarentegen, is de hele wereld al over geweest, op zoek naar een geneesmiddel voor CF in combinatie met B. cepacia. Hij denkt ook weer snel uit dit ziekenhuis te komen, maar dan ontmoet hij Stella.

Recensie

Echt een prachtig verhaal. Ik heb dit boek in het Engels gelezen, in de taal waarin het boek oorspronkelijk is geschreven, en volgens mij scheelt dat toch wel. Er zaten een paar hele mooie en diepe uitspraken tussen waar ik echt van onder de indruk was. Ook werd het vaak genoeg zo zielig dat ik de tranen over mijn wangen voelde glippen. De schrijver(s) hebben volgens mij dan ook een prachtwerk afgeleverd.

De schrijfstijl is vlot, met een goede balans tussen dialoog en gedachten. Je weet dat je echt een goed boek hebt gevonden als je maar door blijft lezen, niet in de gaten hebbend dat je hoofdstuk na hoofdstuk verslind. Dat deed dit boek met mij.

Ook opmerkelijk was de afwisseling in gezichtspunten, tussen Stella en Will. Meestal erger ik me vooral aan het feit dat ik door wil lezen vanuit één karakter omdat ik wil weten hoe ze gaan reageren. Maar ook in dit boek bleek dat geen enkel probleem te zijn. Het verhaal liep naadloos over tussen de hoofdpersonen en smolt echt samen tot één verhaal.

Conclusie

Ik kan dit boek niets anders geven dan een volle waardering! Ik heb vooral heel erg genoten van dit boek. Ik werd geraakt, geroerd en moest vaak even een traantje laten. Dus, wat kan ik zeggen? Lees dit boek!